Zamiennik dla furiusisomount i acetoneiso na Jessie

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Awatar użytkownika
saturno
Junior Member

Zamiennik dla furiusisomount i acetoneiso na Jessie

Post autor: saturno »

Witam.
W związku z wczorajszym usunięciem z repozytorium Jessie programów: furiusisomount i acetoneiso poszukuje dla nich zamienników.
Przeglądałem programy na stronie: http://alternativeto.net/software/aceto ... form=linux jednak programy które tam się znajdują są bardzo stare i niewarte uwagi.
Bardzo zależy mi na tym aby w systemie mieć choć jeden program o zbliżonej funkcjonalności do powyższych, tzn.: interfejs graficzny i montowanie obrazów płyt ISO z poziomu user-a.
System to Debian Jessie z KDE + trochę GNOME.

Pozdrawiam.
saturno
Awatar użytkownika
Menel
Member

Post autor: Menel »

a nie lepiej z sida sobie zapodać albo z ubuntowego ppa albo samemu zrobić pakę furiusa?
Awatar użytkownika
saturno
Junior Member

Ale te pakiety chyba nie zostały wyrzucone bez powodu?
Musiał być jakiś poważny konflikt z innymi programami skoro zdecydowano się na taki krok na chwilę przed ogłoszeniem Jessie jako stable.
Więc jeśli mają mi psuć system to wolę użyć zamienników.
Pytanie tylko: jakich?
Awatar użytkownika
Menel
Member

Post autor: Menel »

oj tam zaraz zepsuć, zawsze możesz przejść na przyszłego testinga, sida no albo oldstabla <żart> to już zaraz w tym miesiącu podobno ;> albo pogrzebać tak żeby działało..furiusa też używam i trudno będzie raczej coś tak dobrego znaleźć (mi bardzo służy montowanie z opcją loop w acetonie z tego co mi wiadomo nie ma takiego bajeru a to dobra rzecz jest;>
Awatar użytkownika
saturno
Junior Member

Zainstalowałem: furiusisomount i acetoneiso z Wheezy (wolę z niższej wersji Debiana niż z Sida bo często pociąga to dodatkowe zależności).
Na razie wszystko działa poprawnie.
Tematu jednak to nie wyczerpuje, bo wolałbym zamiennik z repo Jessie.

Pozdrawiam
saturno
ODPOWIEDZ