Przełączałem jakość wideo i po prostu wszystko wygląda o punkt gorzej, np. 720p jest jak pod Windą 480.
Nie widzę potrzeby by przyłączać się na akcelerację GPU mając 8 rdzeniowy procesor, ale poszedłem za wskazówką i się nie udało.
Jest tylko Zastąp listę renderowania programowego. reszty ustawień nie ma.
Może wina nie leży w Flashplayer tylko w ustawieniach grafiki, monitora, środowiska graficznego. ???
a na fullhd (1080) jak to wygląda też gorzej? może zwykłe połindołsowe placebo masz po prostu? ;> na odtwarzanych filmach nie korzystając z flasha też jest zauważalna różnica w jakości ??
puść przez vlc jakiś strumień i w opcjach daj na fullhd (o ile oczywiście wideo jest dostępne w ogóle w hd) i zobacz
do filmów z yt to proponuję zaprzęgnąć vlc albo mplayera o wiele większa wydajność niż to flaszowe gó**o. Korzystanie z flasza to męczarnia ewentualnie tam gdzie trzeba (jakieś ekina itp gdzie niestety wszystko we flaszu ale do yt to wygodniej jest zaprzęgnąć zwykły odtwarzacz...
trudno mi to ocenić tak na zrzutkach nie wiem nie wiem nic tam nie widzę;>..nie wiem też jaka jest kondycja sterowników do tych kart na linuksie (kiedyś nie było o nich najlepszych opinii chodzi mi oczywiście o te nieszczęsne radeony) sam nigdy nie używałem tych kart także trudno mi się wypowiedzieć czy coś doradzić w tej kwestii
To może zwrócę uwagę co najbardziej widać.
Na pierwszym zdjęciu las po środku to zbiór kwadratów, po włączeniu flag obraz staje się o drobinę mniej ostry ale znika pikseloza.
Oczywiście widać każdy szczegół w najwyższej rozdzielczości.
Odtwarzanie w VLC to dostaje obraz podobny z obrazka 2 albo i gorszy.
Zapomniałem dodać, że przez pewien czas pracowałem na dwóch Atomach jednocześnie, sprzętowo te netbooki były bardzo podobne. Na jednym WinXP na drugim Debian.
Debian odtwarzał płynnie obraz w rozdzielczości logicznej dla ekranu, ale obraz był gorszy. Mając dwa monitory obok siebie ciężko się mylić.
edit.
A teraz wgrałem CCC pobierając instalkę z strony AMD i mam
root@debian:/home/nuke# aticonfig
aticonfig: error while loading shared libraries: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory