Problem z java
Problem z java
Witam, od razu mowie ze jestem nowy w VPS i prosilbym o szczegolowa pomoc. Tak wiec mam VPS linux debian 7 wheezy 32 bit i chce na nim odpalic prosty skrypt ktory jest stworzony w java to zainstalowalem juz jave ale na java 8 odpala sie jakis maly kwadracik zamiast okna ze skryptem d na java 7 w ogole sie nic nie odpala chyba dlatego ze zainstalowalem jave 64 bit na linuksie 32 bit i teraz mam pytnie jak odinstalowac te dwie javy i zainstalowac poprawna? + za sensowne odpowiedzi.
- marcin1982
- Moderator
Staraj się nie pisać jednym cięgiem, bo ledwo to można zrozumieć.
Odinstaluj tak samo jak instalowałeś ... Co masz zainstalowane sprawdzisz poleceniem:
PS
Na tym forum nie ma żadnych plusów, piw, rang i Bóg wie czego - to nie bazar, odpust czy forum CeEsA.
Odinstaluj tak samo jak instalowałeś ... Co masz zainstalowane sprawdzisz poleceniem:
Kod: Zaznacz cały
dpkg -l | egrep 'jre|jvm|java'
Na tym forum nie ma żadnych plusów, piw, rang i Bóg wie czego - to nie bazar, odpust czy forum CeEsA.
- marcin1982
- Moderator
Odinstalowanie:
Jakie masz pakiety - sprawdzisz poleceniem jak wyżej podałem.
apt-get remove nazwa_pakietu
http://screenshu.com/static/uploads/tem ... g5t1cy.jpg
No to wpisuje apt-get remove java-common i coś tam się ładuje, następnie wpisuje znów dpkg -l | egrep 'jre|jvm|java' i ten pakiet dalej sie pojawia na liście.
No to wpisuje apt-get remove java-common i coś tam się ładuje, następnie wpisuje znów dpkg -l | egrep 'jre|jvm|java' i ten pakiet dalej sie pojawia na liście.
- marcin1982
- Moderator
Zdjęcie jest nieczytelne. Skopiuj z konsoli tekst za pomocą myszki i umieść na forum w tagach Code.
Podaj wynik polecenia:
Podaj wynik polecenia:
dpkg -l | egrep 'jre|jvm|java'