debian 7.8 - vmware tools - instalacja

Ogólne pytania dotyczące systemu
pysiok1983

debian 7.8 - vmware tools - instalacja

Post autor: pysiok1983 »

Witam,
Odpaliłem Debiana pod WMware workstation. Po instalacji debiana zainstalowałem VMware Tools, zgodnie z instrukcja (wypakowałem plik i uruchomiłem instalator). Cała instalacja przebiegła ok. Po restarcie jednak nie mam funkcjonalności jak przeklejanie tekstu z głównej maszyny na jakiej jest zainstalowane Workstation a Debianem. Co ciekawe wcześniej przez moment działało. Później kilka restartów, modyfikacja ip adresów, instalacja sqla i już nie działa. Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

a nie możesz za pomocą ssh się komunikować z systemem n VM?
pysiok1983

Post autor: pysiok1983 »

tzn. skoro jest takie narzędzie jak vmtools to chciałbym z niego korzystać. Tymbardziej, że często używam przeglądarki na tym linuxie i dobrze by było mieć możliwość np. kopiuj wklej między vmka a np windowsem na jakim stoi Workstation.
sethiel
Junior Member

Post autor: sethiel »

Zainstaluj ponownie.
U mnie nie działało z instrukcją. Zadziałało dopiero jak w katalogu w którym uruchamiałem vmware-install.pl umieściłem także spakowaną wersję VMwareTools-9.0.5-1065307.tar.gz - albo może to było katalog wyżej?
Jakoś tak - jak widzisz na wersji vmt było to już czas jakiś temu - pamiętam piąte przez dziesiąte.
ODPOWIEDZ