Brakuj
Ok. po wejściu w Synaptic Manager wyskakuje błąd
Nie zrobiłem screenshota ponieważ jak już wczesniej pisałem mój Debian nie robi screenów
Jedyną opcją jest Wyjdź więc teraz nie mam dostępu nawet do Synaptica.
A co do IceWeasel brakuje mi w nim wielu rzeczy, m.in niektórych dodatków nie da się zainstalować.
Dziękuje Wam wszystkim za pomoc, ale mam dość przygody z Debianem - odbierałem Debian Xfce jako lepszą alternatywę Xubuntu, ale w nim wszystko zawsze działało bez problemu, bez potrzeby instalowania sterowników i żmudnej zabawy instalacji podstawowego oprogramowania.
Tylko teraz pytanie, jak zainstaluję Unetbootin do nagrania Xubuntu jeśli Synaptic nie działa?
Jak na razie będę próbował w terminalu.
Jeszcze raz serdeczne dzięki
Kod: Zaznacz cały
E: Pakiet firefox-mozilla-build ma zostać ponownie zainstalowany, ale nie można znaleźć jego archiwum.
E: Błąd wewnętrzny pamięci podręcznej (1). Proszę zgłosić błąd.
Jedyną opcją jest Wyjdź więc teraz nie mam dostępu nawet do Synaptica.
A co do IceWeasel brakuje mi w nim wielu rzeczy, m.in niektórych dodatków nie da się zainstalować.
Dziękuje Wam wszystkim za pomoc, ale mam dość przygody z Debianem - odbierałem Debian Xfce jako lepszą alternatywę Xubuntu, ale w nim wszystko zawsze działało bez problemu, bez potrzeby instalowania sterowników i żmudnej zabawy instalacji podstawowego oprogramowania.
Tylko teraz pytanie, jak zainstaluję Unetbootin do nagrania Xubuntu jeśli Synaptic nie działa?
Jak na razie będę próbował w terminalu.
Jeszcze raz serdeczne dzięki
A skąd pobrałeś te paczki i jaki masz aktualnie system.?
Wykonaj polecenie
Wiesz w wielu przypadkach jak będziesz ściągał paczki deb i instalował je za pomocą polecenia dpkg -i nazwapaczki.deb
to rozwalisz system.
A dlaczego? Bo paczki ściągasz, które są przeznaczone na inne systemy lub są spod innych wersji debiana. Powstaje konflikt zależności i rozwalasz system.
Czas zapomnieć te nawyki łubuntowe. Skoro brakuje Ci pewnych rzeczy co były w łubuntu to wróć na łubuntu. To że były tam pod tamtym systemem, nie oznacza , że będą tu. Skoro zdecydowałeś się na debiana używaj jego narzędzi.
Nie wiesz jak nagrać obraz iso xłububtu??
Są do tego programy. dd się nazywa, Graficznego programu nie ma to, już nic nie potrafisz zrobić.
Po co w ogóle pszeszedłeś na debiana? WRÓĆ DO ŁUBUNTU, TAM SOBIE WSZYSTKO WYKLIKASZ.
Po co w ogóle przeszedłeś z windowsa na linuxa?
Ewentualnie nagraj na płyte za pomocą programu do nagrywania płyt.
Wykonaj polecenie
[yampress@debian ~]$ cat /etc/debian_version
8.0
[yampress@debian ~]$
Wiesz w wielu przypadkach jak będziesz ściągał paczki deb i instalował je za pomocą polecenia dpkg -i nazwapaczki.deb
to rozwalisz system.
A dlaczego? Bo paczki ściągasz, które są przeznaczone na inne systemy lub są spod innych wersji debiana. Powstaje konflikt zależności i rozwalasz system.
Czas zapomnieć te nawyki łubuntowe. Skoro brakuje Ci pewnych rzeczy co były w łubuntu to wróć na łubuntu. To że były tam pod tamtym systemem, nie oznacza , że będą tu. Skoro zdecydowałeś się na debiana używaj jego narzędzi.
Nie wiesz jak nagrać obraz iso xłububtu??
Są do tego programy. dd się nazywa, Graficznego programu nie ma to, już nic nie potrafisz zrobić.
dd if=OBRAZ.iso of=/dev/naped_USB
Po co w ogóle pszeszedłeś na debiana? WRÓĆ DO ŁUBUNTU, TAM SOBIE WSZYSTKO WYKLIKASZ.
Ewentualnie nagraj na płyte za pomocą programu do nagrywania płyt.
Wyklikaj sobie słownik administratorkupszeszedłeś
i okulary
Używam teraz Xubuntu i nie męczę się jak masochista z podstawowymi wlaściwościami systemu takimi jak łączność z internetem czy proste robienie screenów, jak już wspomniałem nie potrzebuje już pomocy przy Debianie, więc nie wiem czemu mi odpisujesz.ŁUBUNTU
Dziękuje za pomoc użytkownikom forum
a ``administratorowi`` życzę pod choinkę słownik, okulary i trochę spokoju
Spytaj tych co dobrze znają debiana czy się na nim męczą, oni raczej męczą się na systemach z rodziny łubudubu. Z resztą systemy łubudubu są dla ludzi, którzy nie potrafią za wiele, a mogą wszystko wyklikać bo do tego nie potrzeba używać za dużo mózgu i się dobrze znać. A do tego te systemy są bardzo niestabilne i po aktualizacjach przestają działać, więc nie wiem co tu ubustwiać w nich. Wtedy dopiero jest masochizm i flustracja kiedy coś nie działa na każdym kroku.
Trzymajcie mnie bo ze śmiechu umrę
w Xubuntu połączyłem się z internetem przy procesie instalacji i już wtedy mogłem z niego korzystać
w Debianie po ukończeniu instalacji musiałem ściągać sterowniki do internetu
w Xubuntu wszystko zawsze ładnie działało i się nie psuło jak to ty mówisz za każdym razem
Debian jest tak kruchy, że wystarczyła mu jedna paczka na doszczętne zepsucie Synaptic Managera który spamował, że ją wykrywa
a nie..przepraszam pewnie tam też masz wgranego Debiana i kiedy przyjdzie co do czego to się okaże, że nie masz sterowników na myślenie
Posłuszny Debianowi jak pies, i będzie bronił każdej jednej negatywnej jego cechy.
Spadam stąd dzieciaku któremu brat dał admina i teraz trzepie sobie wyjeżdżając na użytkowników którzy potrzebują pomocy w tym ustrojstwie,
Powodzenia z takim wsparciem!
Ty tu mówisz o ``ubustwianiu`` (chyba nie dostałeś jeszcze w twarz słownikiem) hipokryto kiedy bronisz swojego zepsutego DebianaWtedy dopiero jest masochizm i flustracja kiedy coś nie działa na każdym kroku.
w Xubuntu połączyłem się z internetem przy procesie instalacji i już wtedy mogłem z niego korzystać
w Debianie po ukończeniu instalacji musiałem ściągać sterowniki do internetu
w Xubuntu wszystko zawsze ładnie działało i się nie psuło jak to ty mówisz za każdym razem
Debian jest tak kruchy, że wystarczyła mu jedna paczka na doszczętne zepsucie Synaptic Managera który spamował, że ją wykrywa
łubudubu to słowo wylewnie opisujące twój mózg. szczerze ci życzę, że jeśli ktoś się za niego zajmie to ci go wyklikasystemy łubudubu są dla ludzi, którzy nie potrafią za wiele, a mogą wszystko wyklikać bo do tego nie potrzeba używać za dużo mózgu i się dobrze znać
a nie..przepraszam pewnie tam też masz wgranego Debiana i kiedy przyjdzie co do czego to się okaże, że nie masz sterowników na myślenie
Posłuszny Debianowi jak pies, i będzie bronił każdej jednej negatywnej jego cechy.
Spadam stąd dzieciaku któremu brat dał admina i teraz trzepie sobie wyjeżdżając na użytkowników którzy potrzebują pomocy w tym ustrojstwie,
Powodzenia z takim wsparciem!
Canid: wszyscy Cię tu miło przywitali, próbowali pomóc, a Ty zaślepiony przyzwyczajeniami z *ubuntu nie próbowałeś tego przetrawić. Nie masz żadnych argumentów, aby twierdzić, że Debian jest zepsutym systemem (a na nim własnie bazuje Ubuntu podobnie jak dziesiątki innych dystrybucji). Yampress powiedział jedynie jak jest i jeszcze wyjaśnił jak masz nagrać obraz iso. Nie powinieneś więc obrażać tutaj wszystkich, tym bardziej, że znają się na zagadnieniach systemu Linux znacznie lepiej od Ciebie.
Nie raz podziękowałem użytkownikom tego forum i jestem im wdzięczny za pomoc, pokaż w którym miejscu kogokolwiek obrażam oprócz administratora któremu się to należy, zachowuje się na poziomie 6latka z jednym chromosomem za dużo
O ile od użytkowników dostałem miłą pomoc to na wejściu tego bachora dostałem tylko czczenie ideału Debiana i wyśmiewanie innych dystrybucji jak czyichś zabawek w przedszkolu
Uważam, że jeśli nie muszę sobie zawracać głowy podstawowymi sterownikami w Xubuntu, to czemu miałbym w Debianie czy Archu?
Wiadomo, trzeba sobie radzić samemu, ale to są podstawowe rzeczy z którymi się system wypuszcza
WRÓĆ DO ŁUBUNTU, TAM SOBIE WSZYSTKO WYKLIKASZ
Graficznego programu nie ma to, już nic nie potrafisz zrobić
Podałem argument niedziałającego screena i braku sterowników i to nie w celu oczernienia systemu, a wskazania jego słabych cech w celu doskonaleniaNie masz żadnych argumentów, aby twierdzić, że Debian jest zepsutym systemem
Uważam, że jeśli nie muszę sobie zawracać głowy podstawowymi sterownikami w Xubuntu, to czemu miałbym w Debianie czy Archu?
Wiadomo, trzeba sobie radzić samemu, ale to są podstawowe rzeczy z którymi się system wypuszcza
Wiesz. To nie jest forum ubuntu i nie będziesz tutaj wypłakiwał swoich żali.
Wpisz sobie mojego nicka w google i trochę poszukaj. Jeśli będziesz umiał tyle co ja to możemy pogadać.
Na razie niewiele potrafisz i niewiele umiesz. AA umiesz wskazywać tylko błędy ortograficzne.
A najwięcej zawsze krzyczą ci, którzy się w danym temacie nie za wiele znają.
Także koniec dyskusji. Zamykam temat.
PS
Bachorem przestałem być 25 lat temu
Wpisz sobie mojego nicka w google i trochę poszukaj. Jeśli będziesz umiał tyle co ja to możemy pogadać.
Na razie niewiele potrafisz i niewiele umiesz. AA umiesz wskazywać tylko błędy ortograficzne.
A najwięcej zawsze krzyczą ci, którzy się w danym temacie nie za wiele znają.
Także koniec dyskusji. Zamykam temat.
PS
Bachorem przestałem być 25 lat temu