historia logowa

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
MarekP

historia logowań

Post autor: MarekP »

Witam

Chciałem dowiedzieć się o użytkowaniu mojego komputera gdy byłem przy nim nieobecny (wyjazd). Po użyciu polecenia " last " w konsoli wyświetliły mi się tylko 3 ostatnie dni. Natomiast mnie interesuje kiedy był uruchamiany mój komp. w okresie od 4.07.2014 -25.11.2014 ? Polecenie last rebout też nie dało rezultatu,gdyż chciałem wiedzieć na jakie strony wchodzono. Wyczyszczono historię przeglądania. Mam zainstalowany DEBIAN 6.0
Awatar użytkownika
kodama
Junior Member

Post autor: kodama »

To się chyba loguje do /var/log/wtmp nie ? W sensie last z niego czyta. Może go ktoś po prostu usunął? Może w /var/log/auth.log coś będzie?
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

A jakiego login managera używasz? Nie wszystkie zapisują do pliku /var/log/wtmp. np lightdm i slim
MarekP

Post autor: MarekP »

Dziękuję za Twoją pomoc ! Ja jestem neofita w debianie,myślałem ze to prosty temat. Niestety to co mi napisałeś nie zadziałało.
Yampress pisze:A jakiego login managera używasz? Nie wszystkie zapisują do pliku /var/log/wtmp. np lightdm i slim
Używam standardowego, zainstalowanego przy instalacji systemu. Używam Gnome.
kodama pisze:To się chyba loguje do /var/log/wtmp nie ? W sensie last z niego czyta. Może go ktoś po prostu usunął? Może w /var/log/auth.log coś będzie?
Dziękuję za Twój llist,jednak nie udało mi się wyedytować historii logowań.
ODPOWIEDZ