Witam.
Mam problem przy odtwarzaniu filmów *.rmvb chodzi o to, że po pewnym czasie oglądania filmu zaczyna jakoś tak przycinać konkretnie na kilka sekund. Dźwięk jest ale obraz się zatrzymuje i po chwili wraca do normy. O co chodzi?
Z góry dziękuję za pomoc.
[+] RealMedia Player zacina si
- parrotlarch
- Beginner
A jaką masz kartę graficzną? Kolega miał taki problem i był to u niego problem ze sterownikiem ATI.
Kiedyś też chyba takie coś miałem (ja mam nvidię). Filmy faktycznie cięły się w RealPlayerze i totemie, ale nie było problemu z odtwarzaniem ich w xine-ui. W paczce w32codecs na pewno są dobre kodeki do rmvb, więc jeśli ją masz, to xine powinno otworzyć. Na 98% xine automatycznie znajdzie ścieżkę do kodeków i będzie działać, ale jeśli nie to w:
Ustawienia -> Konfiguracja -> gui
zwiększ Poziom trudności konfiguracji (ja dałem maksymalny)
i teraz w
Ustwienia -> Konfiguracja -> decoder
sprawdz czy masz dobre dowiązania do kodeków trzeba tam wpisać :
Tam są 2 pola... jak pomyliłem to zamień miejscami.
[ Dodano: 2007-06-15, 09:17 ]
Napisz czy pomogło. Jeśli nie to może być też coś ze sterownikiem.
Kiedyś też chyba takie coś miałem (ja mam nvidię). Filmy faktycznie cięły się w RealPlayerze i totemie, ale nie było problemu z odtwarzaniem ich w xine-ui. W paczce w32codecs na pewno są dobre kodeki do rmvb, więc jeśli ją masz, to xine powinno otworzyć. Na 98% xine automatycznie znajdzie ścieżkę do kodeków i będzie działać, ale jeśli nie to w:
Ustawienia -> Konfiguracja -> gui
zwiększ Poziom trudności konfiguracji (ja dałem maksymalny)
i teraz w
Ustwienia -> Konfiguracja -> decoder
sprawdz czy masz dobre dowiązania do kodeków trzeba tam wpisać :
Kod: Zaznacz cały
/usr/lib/win32
/usr/lib/codecs
[ Dodano: 2007-06-15, 09:17 ]
Napisz czy pomogło. Jeśli nie to może być też coś ze sterownikiem.