Nie ma się co kłócić. Sprawa prosta, karta powinna działać jednak nie działała. Nikt nie był w stanie mi pomóc. W internecie napotkałem wiele postów ludzi, którzy mieli identyczne problemy z tą kartą i w ogóle z kartami ATI pod Linuxem. Niestety również i w tych postach nikt nie potrafił pomóc. Moja wiedza nie pozwala mi się zagłębiać w sterowniki i zaawansowaną konfigurację / debugowanie problemu. Dla mnie kupno NV było najprostszym rozwiązaniem i problem się rozwiązał. Jestem bardzo zadowolony, że dzięki temu mogę się wreszcie całkowicie przesiąść na Linuxa.
Pozdrawiam,
Pavloo
Prosz
Tiam ale nie ma co pisac ze ATI to syf. (sam go mam od roku i jakbym wiedzial, ze bedzie przesiadka na Lina to moze bym wzial NV...). Pomordowalem sie ale kostka sie kreci :P. Tak czy siak gdyby nie konkurencja ATI, to przewiduje, ze "psińco byscie mieli, a nie sterowniki nvidii wspierajace composite" 

@peter86
moze ma, ale fakt jest taki, ze nie dziala z zadnym innym sterownikiem niz "vesa". Udalo mi sie ja ruszyc po duzych kombinacjach z "radeon" ale tylko w 640x480 wyswietlal obraz (sic!). Ati olewa mnie, ja olewam ati.
@lzerca
cud? Moze masz jakis z niewielkiej serii z innym chipsetem czy cos takiego. Niewiem, wiem tak jak Pavloo ze po calym necie widze pelno watkow o problemie z nia.
@Pavloo
Ciesze sie Twoim i swoim szczesciem z posiadania jej ;-) po ile teraz stoi?
moze ma, ale fakt jest taki, ze nie dziala z zadnym innym sterownikiem niz "vesa". Udalo mi sie ja ruszyc po duzych kombinacjach z "radeon" ale tylko w 640x480 wyswietlal obraz (sic!). Ati olewa mnie, ja olewam ati.
@lzerca
cud? Moze masz jakis z niewielkiej serii z innym chipsetem czy cos takiego. Niewiem, wiem tak jak Pavloo ze po calym necie widze pelno watkow o problemie z nia.
@Pavloo
Ciesze sie Twoim i swoim szczesciem z posiadania jej ;-) po ile teraz stoi?