Prosz

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
pavloo

Post autor: pavloo »

Nie ma się co kłócić. Sprawa prosta, karta powinna działać jednak nie działała. Nikt nie był w stanie mi pomóc. W internecie napotkałem wiele postów ludzi, którzy mieli identyczne problemy z tą kartą i w ogóle z kartami ATI pod Linuxem. Niestety również i w tych postach nikt nie potrafił pomóc. Moja wiedza nie pozwala mi się zagłębiać w sterowniki i zaawansowaną konfigurację / debugowanie problemu. Dla mnie kupno NV było najprostszym rozwiązaniem i problem się rozwiązał. Jestem bardzo zadowolony, że dzięki temu mogę się wreszcie całkowicie przesiąść na Linuxa.

Pozdrawiam,
Pavloo
yantar
Member

Post autor: yantar »

Tiam ale nie ma co pisac ze ATI to syf. (sam go mam od roku i jakbym wiedzial, ze bedzie przesiadka na Lina to moze bym wzial NV...). Pomordowalem sie ale kostka sie kreci :P. Tak czy siak gdyby nie konkurencja ATI, to przewiduje, ze "psińco byscie mieli, a nie sterowniki nvidii wspierajace composite" ;)
lzerca

Post autor: lzerca »

Ja mam Radeona 9200. Zainstalowałem sobie pierwszą płytkę Etcha z KDE. Wylądowałem w pełni skonfigurowanych X-ach z akceleracją sprzętową.
Hugon

Post autor: Hugon »

@peter86
moze ma, ale fakt jest taki, ze nie dziala z zadnym innym sterownikiem niz "vesa". Udalo mi sie ja ruszyc po duzych kombinacjach z "radeon" ale tylko w 640x480 wyswietlal obraz (sic!). Ati olewa mnie, ja olewam ati.

@lzerca
cud? Moze masz jakis z niewielkiej serii z innym chipsetem czy cos takiego. Niewiem, wiem tak jak Pavloo ze po calym necie widze pelno watkow o problemie z nia.

@Pavloo
Ciesze sie Twoim i swoim szczesciem z posiadania jej ;-) po ile teraz stoi?
pavloo

Post autor: pavloo »

Hejas,
kupiłem ją w wersji BOX za 160zł i nie żałuję ani złotówki :)

Pozdrawiam,
Pavloo
yantar
Member

Post autor: yantar »

Hugon pisze:@peter86
moze ma, ale fakt jest taki, ze nie dziala z zadnym innym sterownikiem niz "vesa". Udalo mi sie ja ruszyc po duzych kombinacjach z "radeon" ale tylko w 640x480 wyswietlal obraz (sic!). Ati olewa mnie, ja olewam ati.
Moze cos z odswiezaniem monitora?
Hugon

Post autor: Hugon »

Z odswiezaniem wyswietlacza LCD wszystko bylo ok. Niewazne, obecnie to juz przeszlosc, mam NV
ODPOWIEDZ