KDE zawiesza sie podczas bezczynno

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Awatar użytkownika
szelma
Beginner

KDE zawiesza sie podczas bezczynności,skrót alt+SysRq+k i ponowne logowanie:/

Post autor: szelma »

Witam .Przesiadłem się na KDE przy którym gnome to szara myszka.Pojawił sie niewielki problem.Wczoraj zauważyłem ,że moje KDE zawiesza sie jak jestem AFK.Antyradio ze stronki gra i nic poza tym ,pulpit lezy i pomaga tylko alt+SysRq+K i ponowne zalogowanie sie.dodam,ze jak siedze i coś robie ten problem nie występuje.Debian sid amd64 stoi na lapku i ma powyłączane wszelke wygaszacze,przyciemnienia ekranu i te pierdoły od oszczędzania energii.what this is all about?
Awatar użytkownika
marcin1982
Moderator

Post autor: marcin1982 »

Po pierwsze zajrzyj do pliku:

Kod: Zaznacz cały

~/.xsession-errors
Awatar użytkownika
szelma
Beginner

mozna usunąć zawartość tego pliku, poczekać na zwis i zobaczyć co się tam zapisze??Sporo tam informacji i nie wiadomo na czym zawiesić oko
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

pokonfigurowane:
hibernację jakąś masz?
blokowanie ekranu?
wygaszacz ekranu?
Awatar użytkownika
szelma
Beginner

powyłączane,jedynie wyłaczanie ekranu mam właczone bo nie chce zeby mi komputer świecił jak idę spać

hmmm a jednak wygaszacz ekranu też był właczony i do tego wyłaczenie ekranu,moze to kolidowało.zobaczymy

EDIT

to jest taki sam efekt jak zablokowanie sesji,poradziłem sobie z tym.No dobra a jest jakiś skrót by odblokować sesję bez przelogowywania się?

Edytuj posty nie nabijaj nowych!

Kolejne kłopoty z debian sid 3.14 KDE.Budzę się rano,amarok gra,ekran wyłączony,wentylator w stanie spoczynku.Tak jak być powinno.Podnoszę go i zaczynają się cyrki i i przycinki dźwięku,okien wszystkiego.Nie da się pracować.Jak patrze w Aktywność systemu to plasma desktop-uśpione na dysku.Pomaga ponowne zalogowanie się
ODPOWIEDZ