[+] Pe
[+] Pełne spolszczenie KDE
Witam Was.Szukałem i szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na jedno konkretne pytanie: Czy jest PEŁNE spolszczenie do KDE dla Debiana Jessie? A jeśli jest to co trzeba zrobić aby takowe zainstalować?
- marcin1982
- Moderator
Na początek sprawdź czy masz zainstalowany pakiet kde-l10n-pl .
Nie chodzi o to, że programy nie są spolszczone. Czasami jest tak poprzeplatany tekst, np. Na górze pisze Powiadomienia, a na dole Connect [sieć] i tak jest w niektórych miejscach. Drugi przykład to w sieciach wifi jest nazwa sieci i pod spodem po angiesku pisze, że nigdy nie połączono (teraz dokładnie nie pamiętam jak to jest po angielsku..)
Dokładnie co zrobiłem ze spolszczeniem to ściągnąłem kde-l10n-pl i ustawiłem preferowany język polski, nic więcej. Może trzeba coś w jakimś pliku pozmieniać?
Dokładnie co zrobiłem ze spolszczeniem to ściągnąłem kde-l10n-pl i ustawiłem preferowany język polski, nic więcej. Może trzeba coś w jakimś pliku pozmieniać?
Według mnie raczej nic więcej nie zrobisz. Niektóre programy po prostu nie mają tłumaczenia. U mnie tylko yakuake w powiadomieniach nie jest po polsku.
Możesz jeszcze (dla pewnoście):
I zaznacz tylko pl_PL.UTF-8 UTF-8
Możesz jeszcze (dla pewnoście):
Kod: Zaznacz cały
dpkg-reconfigure locales