Instalacja OpenOffice ux PL

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

W Etch'u jest już OpeOffice 2.0 więc tego zainstaluj.
maciekr
Beginner

Post autor: maciekr »

ehh to jak teraz odinstalować

Kod: Zaznacz cały

apt-get remove openoffice.ux.pl
nie działa
Kaka'
Senior Member

dpkg -l | grep opennoffice
maciekr
Beginner

Kaka' pisze:

dpkg -l | grep opennoffice
też nie działa :-/
Kaka'
Senior Member

maciekr pisze:też nie działa :-/
To nie ma działać, ale Cię naprowadzić... Pokaż co daje u Ciebie:

dpkg -l | grep openoffice
i

dpkg -l | grep open office
maciekr
Beginner

hmm dziwne jak pierwszy tar dałem to

dpkg -l | grep openoffice
to nic nie było nic nie pokazało za którymś razem dało mi to

debian:/home/maciekr/Programy# dpkg -l | grep openoffice
ii  openoffice.org-debian-menus        2.0.2-5                             OpenOffice.org desktop integration
ii  openoffice.ux.pl-base              2.0.2-5                             Base module for OpenOffice.ux.pl 2.0.2
ii  openoffice.ux.pl-calc              2.0.2-5                             Calc module for OpenOffice.ux.pl 2.0.2
ii  openoffice.ux.pl-core01            2.0.2-5                             Core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.2
ii  openoffice.ux.pl-core02            2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core03            2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core03u           2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core04            2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core04u           2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core05            2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core05u           2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core06            2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core07            2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core08            2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core09            2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-core10            2.0.2-5                             Office core module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-draw              2.0.2-5                             Draw module for OpenOffice.ux.pl 2.0.2
ii  openoffice.ux.pl-emailmerge        2.0.2-5                             Email mailmerge module for OpenOffice.ux.pl
ii  openoffice.ux.pl-gnome-integration 2.0.2-5                             Gnome integration module for OpenOffice.ux.p
ii  openoffice.ux.pl-graphicfilter     2.0.2-5                             Graphic filter module for OpenOffice.ux.pl 2
ii  openoffice.ux.pl-impress           2.0.2-5                             Impress module for OpenOffice.ux.pl 2.0.2
ii  openoffice.ux.pl-javafilter        2.0.2-5                             Java filter module for OpenOffice.ux.pl 2.0.
ii  openoffice.ux.pl-math              2.0.2-5                             Math module for OpenOffice.ux.pl 2.0.2
ii  openoffice.ux.pl-pyuno             2.0.2-5                             Pyuno module for OpenOffice.ux.pl 2.0.2
ii  openoffice.ux.pl-spellcheck        2.0.2-5                             English spellchecker module for OpenOffice.u
ii  openoffice.ux.pl-testtool          2.0.2-5                             Testtool module for OpenOffice.ux.pl 2.0.2
ii  openoffice.ux.pl-writer            2.0.2-5                             Writer module for OpenOffice.ux.pl 2.0.2
ii  openoffice.ux.pl-xsltfilter        2.0.2-5                             XSLT filter samples module for OpenOffice.ux
Kaka'
Senior Member

To teraz się domyśl co trzeba odinstalować ;)
gr3g

Post autor: gr3g »

Kaka'
Senior Member

I tak polecam oo, z repo, ponieważ jak będzie aktualizacja to robione jest to automatycznie, a nie, że musisz znowu ściągać nową wersję...
Kas
Beginner

Post autor: Kas »

Nie wiem czy wiecie, ale ja mam OpenOffice.ux.pl w repozytorium Debian Lenny.

Jak doinstalować języki angielski do OO.ux.pl? Doinstalowałem paczkę myspell-en-gb i mam słowniki gdzie trzeba, ale OO ich nie widzi i nie używa.
ODPOWIEDZ