Krzaki zaraz po instalacji Debiana
Krzaki zaraz po instalacji Debiana
Cześć wam, wgrałem sobie dzisiaj debiana na starego kompa, ale po instalacji cały GUI jest posypany, menu programy wyświetla się poprawnie, ale nic poza tym. Gdy próbuję włączać jakiś program pokazuje mi się tylko niebieskie okno, nic więcej. Gdy klikam prawy górny róg ekranu menu, które się wyświetla wyświetla się tylko częściowo, widzę tylko część z napisów. Czyżbym wgrał złą wersję? Jaką wersję mam wgrać (trochę tego dużo na stronie pobierania i nie byłem pewien co wybrać)?
Komp:
AMD Sempron 2800+
1 GB ram
HDD 30GB + 80GB
I jak to jest z tym debianem, według strony działa na prawie każdym systemie, a ten komp to dosyć stare dziadostwo, czy jest sens w ogóle próbować?
Komp:
AMD Sempron 2800+
1 GB ram
HDD 30GB + 80GB
I jak to jest z tym debianem, według strony działa na prawie każdym systemie, a ten komp to dosyć stare dziadostwo, czy jest sens w ogóle próbować?
Jaką wersję zainstalowałeś?
Uzupełnij informacje: threads/12771-Zakładając-temat-przeczyt ... #post81406
Uzupełnij informacje: threads/12771-Zakładając-temat-przeczyt ... #post81406
- LordRuthwen
- Moderator
Nie jest, to jest oznaczenie procesrów 32 bitowych. ( https://www.debian.org/releases/stable/ ... 01.html.en )
Co masz na myśli pisząc "nie mam dostępu do konsoli"?
Dostęp do konsoli zawsze jest.
Co masz na myśli pisząc "nie mam dostępu do konsoli"?
Dostęp do konsoli zawsze jest.
I jest to prawdanavenn pisze:I jak to jest z tym debianem, według strony działa na prawie każdym systemie, a ten komp to dosyć stare dziadostwo, czy jest sens w ogóle próbować?