Witam.
Próbuję (niestety bezskutecznie czyścić pewne foldery wraz ze startem systemu).
~/.purple/logs (dziennik rozmów)
oraz
~/.macromedia (LSO ciateczka flashowe)
Tworzę dowiązania
mkdir /tmp/flaszki && ln -s /tmp/flaszki ~/.macromedia
mkdir /tmp/logi_GG && ln -s /tmp/logi_GG ~/.purple/logs
W katalogu /tmp pojawiają się foldery flaszki oraz logi_GG, w .macromedia oraz .purple/logs dowiązania, ale po restarcie z /tmp znikają katalogi flaszki i logi_GG natomiast zawartość .macromedia oraz .purple/logs pozostaje bez zmian.
Co robić, jak żyć? :P
[+] Usuwanie okre
Ale kombinujesz. Nie prościej wstawić do pliku ~/.bash_profile coś takiego:
Dodane:
Jeżeli chcesz czyścić katalogi przed wylogowaniem, to spróbuj tak powyższe wkleić do pliku ~/.bash_logout.
Kod: Zaznacz cały
rm -r -f ~/.purple/logs
rm -r -f ~/.macromedia
Jeżeli chcesz czyścić katalogi przed wylogowaniem, to spróbuj tak powyższe wkleić do pliku ~/.bash_logout.
Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Jeżeli nie osiągnę tego w sposób jaki chciałem to zrobię jak podpowiadacie. Sposób z dowiązaniami, który mnie interesuje jest o tyle ciekawy, że można by użyć tego w następujący sposób
Używając różnych kombinacji w różnych podfolderach, mógłbym decydować jakie dane będą w ogóle zapisane i na jak długo
ln -s /dev/null ~/.macromedia
Dodałem
do .bash_logout niestety nie działa.
.bash_profile nie istnieje ani w domowym ani w /etc/sket ,a utworzenie go spowoduje że nie będzie przetwarzany .profile (tak wyczytałem)
dodanie do /etc/rc.local rozwiązało problem
Jeszcze raz dzięĸi
rm -rf /home/hypnos/.macromedia/*
rm -rf /home/hypnos/.purple/logs/*
rm -rf /home/hypnos/.adobe/Flash_Player/*
.bash_profile nie istnieje ani w domowym ani w /etc/sket ,a utworzenie go spowoduje że nie będzie przetwarzany .profile (tak wyczytałem)
dodanie do /etc/rc.local rozwiązało problem
Jeszcze raz dzięĸi