Iceweasel spolszczenie

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
mlyczek
Junior Member

Iceweasel spolszczenie

Post autor: mlyczek »

Wiem, że o tym już była mowa, ale ja mam z tym problem. Zainstalowałem sobie Iceweasel z testing, no i tak jak było na forum zainstalowałem też iceweasel-l10n-pl, ale jak włączam iceweasel to jest on dalej po angielsku. Próbowałem już różnych rzeczy: zmieniałem w konfiguracji iceweasel w polu general.useragent.locale wartość z en-US na pl, ale nic to nie daje. Miałem wcześniej zainstalowanego firefoxa 2, ale z paczki rozpakowanego i tam język polski był.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Kod: Zaznacz cały

aptitude install mozilla-firefox-locale-pl-pl
mlyczek
Junior Member

Niestety nic to nie pomogło. Może to jest jakiś bug na wersji z testing?
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Niestety nic to nie pomogło. Może to jest jakiś bug na wersji z testing?
Spróbuj zainstalować IceWeasel z Sid'a.
stoh

Post autor: stoh »

Witam
Mialem podobny problem . Takze zainstalowalem iceweasel-l10n-pl bez efektu, ale po wydaniu komendy

Kod: Zaznacz cały

aptitude update && aptitude upgrade
Zaktualizowal mi sie miedzy innymi IceWeasel do wer 2.0.0.3 i odrazu po zresetowaniu mialem wersje spolonizowana
(Mam wersje debiana Etch dla amd64)
mlyczek
Junior Member

Problem rozwiązany. Pomogło wyczyszczenie katalogu z ustawieniami iceweasela z home i sam sobie stworzył domyślne ustawienia. Wtedy jak zainstalowałem ten pakiet miałem iceweasela po polsku.
roca

Post autor: roca »

A dla mnie problem nie jest rozwiązany. Mało tego jest jeszcze bardziej skomplikowany :-(

Mam (według help|about Iceweasel) Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl_PL; rv:1.8.1.3) Gecko/20070310 Iceweasel/2.0.0.3 (Debian-2.0.0.3-1)

Zainstalowałem mozilla-firefox-locale-pl-pl
Zainstalowałem iceweasel-l10n-pl (wszystko poprzez aptitude)

Zmieniałem w konfiguracji iceweasel w polu general.useragent.locale wartość z en-US na pl, próbowałem też na pl_PL itp. zrobiłem również aptitude update && aptitude upgrade I dalej mam Iceweasela po angielsku.
Mało tego, na angielską wersję zamienił mi sie po tych operacjach sylpheed, a takze niektóre wtyczki z przeglądarki. Nie kasowałem natomiast katalogu .mozilla , bo nie chcę stracić zinstalowanych wtyczek i ich ustawień, a takze zakładek i haseł.

EDIT (14-06-2007)
próbowałem usunąć katalog .mozilla, ale to też nie pomogło

Co mam teraz zrobić?
ODPOWIEDZ