Na Linux Mint 64 bit mam zainstalowany VirtualBox. Kiedy chce zainstalować w VB dystrybucje Linux 32, ikona (logo) pokazuje mi 64 bit. Czy dobrze rozumiem że na systemie 64 bit można instalować systemy 64 bit. a nie 32 bit?
Chciałem zainstalować Kali Linux 32 bit. Nie przeszła instalacja, zaś 64 bit tak. Stąd moje pytanie. Jeszcze będę instalował Debian oraz BackBox więc jeszcze się upewnię
Wybierałem Linux 2.6 / 3.x i nie mogłem postawić postawić żadnej dystrybucji 32 bit (jedynie Win XP 32 bit). Jak wybieram Linux 2.6 / 3.x (64 bit) elegancko siadają systemy. Jedynie Kali Linux zwraca mi informacje o tym że dystrybucja nie odpowiada architekturze CPU.
From the creators of BackTrack comes Kali Linux, te most advanced and versatile penetration testing distribution ever created. BackTrack has grown far beyond its humble roots as a live CD and has now become a full-fledged operating system. With all this buzz, you might be asking yourself:
Więc musisz ustawić ubuntu lub debian 32/64 bity bo BT jest na nich oparty , a Kali chyba na nim? Młody hakier i z podstawami sobie poradzić nie potrafi.. Ciężko to widzę.