Posłuchałem kolegę wyżej i podjąłem następujący krok. Zainstalowałem LXDE teraz komputer na samym systemie pobiera...80Mb RAM, zostanę przy tym, zależy mi na prędkości i to będzie chyba najlepsza opcja do szerszych zastosowań mam win7 z całym majdanem MS. Tutaj potrzebuje tylko bezpiecznego i szybkiego internetu.
Panowie jeszcze raz serdecznie dziękuję za wszelką pomoc i poświęcony czas oraz wszystkie pomysły.
[+] Debian bardzo zwolni
A ja polecę Ci Xfce4 entries/164-Tak-stało-się-Czyli-xfce-4- ... -Rewolucja . Jakiś Yampress kiedyś nastrugał fajny tekst. Zainstalowałem tak jak on to napisał i wszystko ładnie hula i też po starcie potrafi zabrać 140 MB -> system amd64, a 80MB system i386 ....
Bo to KDE takie wielkie i cukierkowe i przerost formy nad treścią
]:>
Bo to KDE takie wielkie i cukierkowe i przerost formy nad treścią
]:>
Kde ma tyle opcji konfiguracji, że można się w tym pogubić, co komplikuje całe środowisko. Nawet windows takiej gamy dostosowywania środowiska nie ma. Bo to M$ wie co dla użytkownika jest najlepsze i sam narzuca mu to. Kolejna sprawa to założenia wytworzenia produkty windows były takie aby system był prosty i łatwy w obsłudze i zwykły użytkownik mógł szybko się go nauczyć i potem już wygodnie pracować bo o to głównie chodziło niż majstrować przy systemie...
Polityczne powiadasz. Nie. Pierwsze co przyciąga to wygląd, potem zapewne ergonomia pracy i użytkowania... Stąd użytkownicy nawet nie wiedzą, że windows posiada kernel. Tak posiada... głęboko ukryty, no i samemu nie da się go przebudować. Jest taki jaki M$ go zrobił.
Polityczne powiadasz. Nie. Pierwsze co przyciąga to wygląd, potem zapewne ergonomia pracy i użytkowania... Stąd użytkownicy nawet nie wiedzą, że windows posiada kernel. Tak posiada... głęboko ukryty, no i samemu nie da się go przebudować. Jest taki jaki M$ go zrobił.
Toż to właśnie polityka, filozofia KDE w której mówi się, żeby było jeszcze piękniej (wygląd).
Wtedy plusem MS są browary dla mnie xD. Prawda jest też taka, że jak się pilnuje systemu to każdy będzie w dobrej kondycji. Sam miałem XP z 5 lat bez reinstalacji, to samo z WIN 7 też 5 lat, da się...Linux zainstalowałem do poszerzenia wiedzy i z nadzieją na przyspieszenie mojego asus eee, a w szczególności do celów programistycznych C++ i poniżej pytanie go dotyczące.
Teraz już QT Creator nie chce mi kompilować programów. W standardowym projekice C++ biblioteka iostream jest podkreślona co znaczy że nie umie jej odszukać. Próbowałem dodać kompilator GCC poprzez podanie ścieżki /usr/bin/ w opcjach, ale dalej nie działa. Jakiś pomysł?
ps jeśli uznacie, że to konflikt wątków to założę nowy z pytaniem o qt.
Kiedyś słyszałem od użytkownika, że Internet jest w Firefox. Przeciętnego zjadacza chleba wiele rzeczy nie interesuje w komputerze. Ma być internet mają działać filmy i lecieć muza no i mają zasuwać gry. Każdy jest inny i ma inne potrzeby. MS ma odmienną filozofie od linuxa, co komu pasuje. Tak samo zwolenników japońskich aut nie przekonasz do VW, a każde ma wady i zalety. Często mam do czynienia z ludźmi, ze słowami.użytkownicy nawet nie wiedzą, że windows posiada kernel.
Zasyfiło się, ratuj, przy okazji walniemy browar
Wtedy plusem MS są browary dla mnie xD. Prawda jest też taka, że jak się pilnuje systemu to każdy będzie w dobrej kondycji. Sam miałem XP z 5 lat bez reinstalacji, to samo z WIN 7 też 5 lat, da się...Linux zainstalowałem do poszerzenia wiedzy i z nadzieją na przyspieszenie mojego asus eee, a w szczególności do celów programistycznych C++ i poniżej pytanie go dotyczące.
Teraz już QT Creator nie chce mi kompilować programów. W standardowym projekice C++ biblioteka iostream jest podkreślona co znaczy że nie umie jej odszukać. Próbowałem dodać kompilator GCC poprzez podanie ścieżki /usr/bin/ w opcjach, ale dalej nie działa. Jakiś pomysł?
ps jeśli uznacie, że to konflikt wątków to założę nowy z pytaniem o qt.