Cześć.
Posiadam VPS na nim Debian i zarządzanie przez webmin. Postawiony postfix, baza mysql, tworzenie kont działa do każdej domeny. Do niektórych domen logowanie do poczty jest przypisane do poczta.home.pl ale nie do wszystkich. Chciałem aby działało na RoundCube pozostałe domeny i tu mam problem otóż roundcube jest zainstalowany ale najwyraźniej niepoprawnie :
pakiety zainstalowane :
roundcube 0.7.2-9 P-T all skinnable AJAX based webmail solution for IMAP servers - metapackage
roundcube-core 0.7.2-9 P-T all skinnable AJAX based webmail solution for IMAP servers
roundcube-mysql 0.7.2-9 P-T all metapackage providing MySQL dependencies for RoundCube
roundcube-plugins 0.7.2-9 P-T all skinnable AJAX based webmail solution for IMAP servers - plugins
roundcube-plugins-extra 0.7-20120110 P-T all skinnable AJAX based webmail solution - extra plugins
- jak mógłbym to sprawdzić jaki jest link do sprawdzania poczty przez www (sprawdzałem plikmain roundcube za bardzo nie ogarniam)
- jeżeli coś miałbym zmienić to proszę o jakąś podpowiedź bo jakoś trzeba wystawić roundcube na zewnątrz
- po zalogowaniu /phpmyadmin baza jest utworzona maile są itd
ale co dalej Jakieś podpowiedzi ? Naprowadzanie