Benq P52EG
Benq P52EG
Witam wszystkich
Jestem tutaj nowy jak mozna latwo zauwazyc... Niedlugo bede chcial zainstalowac na moim laptopie (benq p52eg) wlasnie Debiana, ale sie zastanawiam czy nie bedzie wiekszych problemow ze sprzetem... W linuxie jestem bardzo zielony i niestety szybko rezygnuje z czegos jezeli mi sie nie udaje... a nie chce sie zrazic do tego systemu... tak wiec mam pytanie... czy ktos uzywa debiana na tym sprzecie lub podobnym ??? jak tak to czy sa jakies problemy ??
Jestem tutaj nowy jak mozna latwo zauwazyc... Niedlugo bede chcial zainstalowac na moim laptopie (benq p52eg) wlasnie Debiana, ale sie zastanawiam czy nie bedzie wiekszych problemow ze sprzetem... W linuxie jestem bardzo zielony i niestety szybko rezygnuje z czegos jezeli mi sie nie udaje... a nie chce sie zrazic do tego systemu... tak wiec mam pytanie... czy ktos uzywa debiana na tym sprzecie lub podobnym ??? jak tak to czy sa jakies problemy ??
- mesiu84
- Beginner
instalowałem już Debiana na kilku laptopach i o ile nie masz karty wifi to możesz spokojnie instalować i powinno chodzić wszystko, a z kartą to poczytasz na necie, najprawdopodobniej ndiswrapper i po sprawie
jeśli chodzi o pozostałe urządzenia to nie spotkałem się aby ktokolwiek miał z czymś takim problem 

Nieco odkopię temat 
xtomashx poradziłeś sobie z tym lapkiem i Debianem?? Nie było z nim większych problemów? Niedługo planuję go sobie sprawić, i wolałem coś się dowiedzieć
Bardzo mi zależy na tym, czy np wifi działa 'out of box'(również na netinstall), ponieważ w ten sposób będę łączył się z AP, oraz czasami sama będzie służyć jako AP. Może na forum jest ktoś inny kto miał styczność z taką 'kombinacją' i może się wypowiedzieć?

xtomashx poradziłeś sobie z tym lapkiem i Debianem?? Nie było z nim większych problemów? Niedługo planuję go sobie sprawić, i wolałem coś się dowiedzieć