rsync robi z odpalonego systemu kopie bezpieczeństwa.... No i po przywróceniu kopii bezpieczeństwa wszystko chodzi idealnie.
Przywracałem system mnóstwo razy ( z kopiii robionej rsync za pomocą MC ) i nie zauważyłem żadnych objawów popsucia czegoś/ czegoś źle działającego.
ryba84 więc nie wiem gdzie widzisz jakiekolwiek komplikacje?
Przenoszenie HDD na SSD
Przed chwilą ją robiłem
. Mało tego rozwaliłem MBR bo wcisłem sobie na jedną partycje podstawową FreeBSD 9.2 do tego bootloader freebsd w MBR instalowany ręcznie boot0cfg -B ad0a, bo instalator go nie zainstalował...
No i zrobiłem przywracanie wszystkiego....
Przywróciłem MBR wg mojej metody, potem założyłem ext4 na tej partycji... Przywróciłem kopie bezpieczeństwa ( kopiowałem MC) z kopii robionej rsync
Aktualizowałem UUID nowej partycji ( partycja systemowa ...)
I system wstał bez zająknięcia...
Przy moich zabawach często przywracam system ... Gdybym nie opracował metody rsync za każdym razem musiałbym instalować i konfigurować od nowa system. A tak -> kobia bezpieczeństwa RSYNC , MBR ,knoppix, grml i naprawa trwa niecałe 15 minut . I zawsze wszystko działa....

No i zrobiłem przywracanie wszystkiego....
Przywróciłem MBR wg mojej metody, potem założyłem ext4 na tej partycji... Przywróciłem kopie bezpieczeństwa ( kopiowałem MC) z kopii robionej rsync
Aktualizowałem UUID nowej partycji ( partycja systemowa ...)
I system wstał bez zająknięcia...
Przy moich zabawach często przywracam system ... Gdybym nie opracował metody rsync za każdym razem musiałbym instalować i konfigurować od nowa system. A tak -> kobia bezpieczeństwa RSYNC , MBR ,knoppix, grml i naprawa trwa niecałe 15 minut . I zawsze wszystko działa....

-