Witam! Mam takie pytanko, obecnie na moim Debianie Jessie jest standardowe GNOME. Chciałbym zainstalować środowisko OPENBOX, żeby zobaczyć jak to wygląda w praktyce ponieważ na zrzutach ekranu w necie często podobał mi się ten wygląd. Czy jak użyję:
apt-get install openbox
to zainstaluje się to środowisko graficzne, czy coś innego muszę wpisać? Sorry, za głupie pytanie, ale jestem nowicjuszem w tych sprawach
adam_01001110 pisze:Chciałbym zainstalować środowisko OPENBOX, żeby zobaczyć jak to wygląda w praktyce ponieważ na zrzutach ekranu w necie często podobał mi się ten wygląd.
Uprzedzam, że to co zobaczysz po jego instalacji będzie dosyć paskudne. Wygląd trzeba sobie dostosować.
No tak. Dla mnie OpenBox jest wstrętny. Zdecydowanie wole xfce4
Domyślnie wygląda to tak jakby ikonki pościągał... więc nic ciekawego. Ale lekkie środowisko czasami można skorzystać.
Wolę je jednak bardziej niż fluxboxa...
GNOME czy zostaje? YYYyyy nie wiem. Nie znam się. Jeśli trzeba wywalić, to mogę wywalić (tylko jak?), ale czytałem też gdzieś, że ktoś podczas logowania gość sobie wybierał GNOME, GNOME-CLASSIC i GNOME-OPENBOX. Choć opcja wyboru środowiska podczas logowania jest mi zbędna, wystarczy jak mi jakaś dobra duszyczka napisze jak zmienić środowisko, dalej to już odpowiednią skórkę chyba dam radę sobie zainstalować
OK rozumiem, że "apt-get install openbox" nie papsuje mi kompcia, to jutro w wolnej chwili zadziałam w temacie, napiszę jak tylko skończę jaki jest efekt