[yampress@debian /opt]$ ls
firefox libreoffice4.1 seamonkey thunderbird
[yampress@debian /opt]$ cd seamonkey/
[yampress@debian /opt/seamonkey]$ ./seamonkey --version
Mozilla SeaMonkey 2.21
[yampress@debian /opt/seamonkey]$
Lekka i funkcjonalna przegl
Ogólnie spoko przeglądarka, u mnie jest minimalnie lżejsza i szybsza od iceweasela. Właśnie też sobie zamontowałem najnowszą, bo w repo debiana jak zwykle 100lat za murzynami
i mam mały problem, nowa wersja nie widzi wtyczki javy, ze słownikami pisowni już się uporałem (przekopiowałem z ff) ale z javą nie mogę ogarnąć, stąd prośba o pomoc...
Używam jej tylko w 1 celu... kiedy loguje się do banku, na internetowe konto bankowe. Więc takie wynalazki jak java nie są mi w niej potrzebne.
W sumie używam kilku przeglądarek, przy czym każda służy do czego innego. FF/opera/chromium/seamonkey
No w debianie jest bardzo stara wersja, zreszta jak wszystkie wielkie przeglądarki... (ice..) :]
W sumie używam kilku przeglądarek, przy czym każda służy do czego innego. FF/opera/chromium/seamonkey
No w debianie jest bardzo stara wersja, zreszta jak wszystkie wielkie przeglądarki... (ice..) :]
Pakiet iceape
squeeze (oldstable) (web): Pakiet internetowy Iceape
- 2.0.11-17: all
- squeeze-backports (web): Pakiet internetowy Iceape
2.7.12-1~bpo60+1 [backports]: amd64 armel i386 ia64 kfreebsd-amd64 kfreebsd-i386 mips mipsel powerpc s390 sparc- wheezy (stable) (web): Pakiet internetowy Iceape
2.7.12-1: amd64 armel armhf i386 ia64 kfreebsd-amd64 kfreebsd-i386 mips mipsel powerpc s390 s390x sparc- jessie (testing) (web): Pakiet internetowy Iceape
2.7.12-1+b1: amd64 i386 ia64 kfreebsd-amd64 kfreebsd-i386 mips powerpc s390x sparc
2.7.12-1: armel armhf mipsel- sid (unstable) (web): Pakiet internetowy Iceape
2.7.12-1+b1: amd64 hurd-i386 i386 ia64 kfreebsd-amd64 kfreebsd-i386 mips powerpc ppc64 s390 s390x sparc
2.7.12-1: armel armhf mipsel powerpcspe
2.0.14-10 [debports]: sh4
Mógłbyś opisać szerzej, którą do czego używasz i dlaczego.Yampress pisze:Używam jej tylko w 1 celu... kiedy loguje się do banku, na internetowe konto bankowe. Więc takie wynalazki jak java nie są mi w niej potrzebne. W sumie używam kilku przeglądarek, przy czym każda służy do czego innego. FF/opera/chromium/seamonkey
1 do wszystkiego / do przeglądania internetu
1 do banku
1 do oglądania śmieci, gdzie wszystko jest czyszczone po każdej sesji (ciasteczka/historia/hasła/ściąganie plików/...) wszystko. Taki tryb incognito.
1 zapasowa, bo zaczynam rezygnować z opery i przechodzę na jedną z powyższych. Z racji tego, że twórcy przeszli na silnik chrome/chromium i jak na razie olewaja Linuksa/FreeBSD, a robią dla Windowsa wersje.
Dla bezpieczeństwa.
1 do banku
1 do oglądania śmieci, gdzie wszystko jest czyszczone po każdej sesji (ciasteczka/historia/hasła/ściąganie plików/...) wszystko. Taki tryb incognito.
1 zapasowa, bo zaczynam rezygnować z opery i przechodzę na jedną z powyższych. Z racji tego, że twórcy przeszli na silnik chrome/chromium i jak na razie olewaja Linuksa/FreeBSD, a robią dla Windowsa wersje.
Dla bezpieczeństwa.
Mam podobnie z tym, że w sumie korzystam z dwóch.
Iceweasel jako moja główna przeglądarka (w żadnej przeglądarce nie trzymam historii, ciastek, haseł itp., wszystko leci po zakończeniu sesji).
Chromium do oglądania wideo. Ze względu na aktualnego flasha, jeszcze torbrowser do śmigania po onionach.
Z czystej ciekawości spytam, dlaczego akurat używasz seamonkey do bankowości elektronicznej, aż taka bezpieczna jest?
Iceweasel jako moja główna przeglądarka (w żadnej przeglądarce nie trzymam historii, ciastek, haseł itp., wszystko leci po zakończeniu sesji).
Chromium do oglądania wideo. Ze względu na aktualnego flasha, jeszcze torbrowser do śmigania po onionach.
Z czystej ciekawości spytam, dlaczego akurat używasz seamonkey do bankowości elektronicznej, aż taka bezpieczna jest?
Nie. Bo jej nie używam na co dzień, więc używam tylko do bankowości. Do 1 czynności i też czyści historię przy wyłączaniu.
Normalnie używałem operę, której już nie używam/używam sporadycznie. Wybrałem teraz chromium. No bo i tak opera będzie korzystać z tego samego silnika, a jak na razie windowsowa wersja opery mi się nie podoba. Więc tymczasowo chromium.
Normalnie używałem operę, której już nie używam/używam sporadycznie. Wybrałem teraz chromium. No bo i tak opera będzie korzystać z tego samego silnika, a jak na razie windowsowa wersja opery mi się nie podoba. Więc tymczasowo chromium.
Yampress pisze:1 do wszystkiego / do przeglądania internetu
1 do banku
Ja myślałem, że od tego są profile w iceweasel/firefox czy iceape/seamonkey a nie osobne przeglądarki.
Tego zupełnie nie rozumiem. W czym np. seamonkey jest bezpieczniejsza od firefoxa?Yampress pisze:Dla bezpieczeństwa.