Czyli mate dodaje swoje programy. Żeby programy się nie "dublowały" muszę wywalić całe gnome ze wszystkim programami? Od razu pytanie jak to zrobić?
Poleceniem Yampress
Drugie pytanie, jeśli administracja się nie obrazi.
Mam problem z gdm3, po prostu się nie uruchamia (problem o został opisany w dziale desktop), jeśli usunę gdm3.
A czemu nie instalujecie xfce, myślę, że to jest właśnie następca gnome2 (nie żebym polecał, sam nawet nie używam tego środowiska), ale jest szybciej i lepiej rozwijane od mate i raczej lżejsze. Z tego co czytałem nawet Torvalds go używa.
Owszem xfce jest świetne i w pełni zastępuje gnome2 a do tego lżejsze (mniej MB waży). A 4.8 to już wielki skok w porównaniu z poprzednimi wydaniami. Nie wspominając 4.10
I pomyśleż że tyle lat siedziałem na gnome2, a teraz mam xfce i nie chce mate już!
Jakie są różnice między lightdm a gdm3? Chodzi mi o bardziej przyziemne różnice typu inny wygląd okienek, brak niektórych rzeczy no nie wiem.
To że lightdm jest lżejsze już wyczytałem.
To polecenie usuwa tylko gnome. gdm3 i wszystkie inne programy musisz ręcznie pousuwać. A po co chcesz programy usuwać? Potem je będziesz instalował pod mate?
A czy TY wiesz, że opis instalacji, który podałem, a opis który wybrałeś nie różnią się niczym. Wybrałeś po prostu bardziej kolorowy.