Uruchamianie tego odbywa się przy udziale innego bootloadera: u-boot. I tu moja wiedza się kończy. Ściągnąłem ze strony z obrazem systemu alternatywną wersję jądra i w archiwum jest plik uimage. Poszukaj tego pliku u siebie na karcie, może wystarczy po prostu podmienić ten plik?
Change Kernel to alternative version with RTL8188EU support
The driver for RTL8188EU that is found in later revisions of MK802II only works with Kernel 3.0.0.XX so it's necessary replace the default kernel in this build, only download this uImage file and replace the included on the first partition of the MicroSD
Sam do końca nie wiem. Skoro zainstalowałeś tego deba, to znaczy że wszystkie moduły są na miejscu.
Wyszukaj u siebie na karcie plik uimage. I na początek spróbuj go podmienić na plik vmlinux, który znajduje się w katalogu ze źródłami jądra (po kompilacji). Jak nie zadziała to rozpakuj deba, następnie plik data.tar.gz, i tam w katalogu .../boot będzie plik vmlinux-......, spróbuj z nim.
Zobacz też co wypluwa konsola podczas uruchamiania i postaraj się dostarczyć listing.