K
-
- parrotlarch
- Beginner
Ja używałem trochę Etcha (około 3 tygodni) i zrobiłem upgrade do Lenny'ego. Przez jakiś czas miałem na dwóch różnych dyskach Etcha i Lenny'ego i nie widzę większej różnicy. Oba są solidne jak skała. Przyznam, że raczej nie potrzebuję szczególnie nowego softu i pewnie ten dla Etcha wystarczyłby mi w zupełności. Jednak mając Lenny'ego ma się drogę otwartą, gdy potrzeby kiedyś się zwiększą. Jeżeli zauważyłbym jakąś zmniejszoną stabilność Lenny'ego - na pewno wróciłbym do Etcha, ale jak na razie dla mnie Debian testing to stable plus świeży sofcik.
A tak a propos. Ja mam Debiana krótko, ale pewnie warto byłoby, żeby ludzie, którzy używają go dłużej wypowiedzieli się coś więcej na jego temat. Tak aby ludzie paranoidalnie szukający stabilności mogli dostać konkretną odpowiedź - czy Lenny jest choć trochę mniej stabilny. IMHO nie. Ale co ja tam wiem. Wiem, że Testing jest dużo stabilniejszy niż Ubuntu (tam czasem po aktualizacjach trzeba poprawiać) i o niebo stabilniejszy niż Mandriva. Sam jestem ciekawy, czy ktoś korzystający od dawna z testing męczył się z jakimiś poważniejszymi problemami spowodowanymi aktualizacjami (które czasem mogą wystąpić w unstable, ale unstable nie jest raczej dla zielonych).
A tak a propos. Ja mam Debiana krótko, ale pewnie warto byłoby, żeby ludzie, którzy używają go dłużej wypowiedzieli się coś więcej na jego temat. Tak aby ludzie paranoidalnie szukający stabilności mogli dostać konkretną odpowiedź - czy Lenny jest choć trochę mniej stabilny. IMHO nie. Ale co ja tam wiem. Wiem, że Testing jest dużo stabilniejszy niż Ubuntu (tam czasem po aktualizacjach trzeba poprawiać) i o niebo stabilniejszy niż Mandriva. Sam jestem ciekawy, czy ktoś korzystający od dawna z testing męczył się z jakimiś poważniejszymi problemami spowodowanymi aktualizacjami (które czasem mogą wystąpić w unstable, ale unstable nie jest raczej dla zielonych).
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=645parrotlarch pisze:Ja mam Debiana krótko, ale pewnie warto byłoby, żeby ludzie, którzy używają go dłużej wypowiedzieli się coś więcej na jego temat. Tak aby ludzie paranoidalnie szukający stabilności mogli dostać konkretną odpowiedź - czy Lenny jest choć trochę mniej stabilny.
-
Stary nawet nie wiesz jakie masz szczęście, że na twoim kompie chodzi net bez problemu.. bo ja już trzeci dzień się męczę ciągle mam jakieś problemy..
A kde zawsze mozna doinstalować wystarczy
A kde zawsze mozna doinstalować wystarczy
Kod: Zaznacz cały
aptitude install kde kde-i18n-pl
- parrotlarch
- Beginner
-