Postfix i poprawne logowanie z wysy

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
Vxr

Postfix i poprawne logowanie z wysyłaniem wiadomości

Post autor: Vxr »

Witam.
Zainstalowałem postfiksa, potrzebny jest mi głównie do wysyłania automatycznych linków aktywacyjnych itp.
Po ukończeniu instalacji napotkałem dwa poważne problemy, mianowicie wysłane wiadomości z mojego serwera trafiają na gmail, ale na wp, onet itp. już nie.

Drugim problemem jest to, że nie mogę zalogować się na konto użytkownika, stworzonego podczas instalacji, wprowadzając poprawne dane logowania wyświetla mi:

Kod: Zaznacz cały

ERROR: Connection dropped by IMAP server.
Proszę o pomoc.
piroaa
Beginner

Post autor: piroaa »

Dzień dobry.
Poprawnie postawione pytanie brzmi :

Witam, wczorajszego dnia zainstalowałem postfixa, potrzebny jest mi głównie do wysyłania automatycznych linków aktywacyjnych itp.
Po ukończeniu instalacji napotkałem 2 poważne problemy, mianowicie wysłane wiadomości z mojego serwera trafiają na gmail, ale na wp, onet it. już nie.
Drugim problemem jest to, że nie mogę zalogować się na mojego użytkownika, stworzonego podczas instalacji. Podczas podawania poprawnych danych i logowania wyskakuje mi:

ERROR: Connection dropped by IMAP server.
Gdzie szukać logów które powiedzą mi co skonfigurowałem nie tak.
Vxr

Post autor: Vxr »

Oto wszystkie błędy postfixa wzięte z var/log/mail.err

Apr  7 09:46:33 91 postfix/sendmail[9374]: fatal: open /etc/postfix/main.cf: No such file or directoryApr  7 09:50:16 91 postfix/sendmail[10776]: fatal: /etc/mailname: cannot open file: No such file or directoryApr  7 09:50:48 91 postfix[10777]: fatal: /etc/mailname: cannot open file: No such file or directoryApr  7 09:52:18 91 postfix/sendmail[10779]: fatal: /etc/mailname: file has 7 hard linksApr  7 10:09:01 91 postfix/sendmail[11796]: fatal: /etc/mailname: cannot open file: No such file or directoryApr  7 10:14:16 91 postfix/sendmail[11808]: fatal: /etc/mailname: cannot open file: No such file or directory
Nie ma tego katalogu/pliku, ale instalowałem według instrukcji. I jak teraz go stworzyć oraz co musi zawierać.
Awatar użytkownika
LordRuthwen
Moderator

Post autor: LordRuthwen »

Wg jakiej instrukcji?
To jest plik z główną konfiguracją Postfixa, nie spotkałem jeszcze instrukcji, która mówi o usunięciu go.
http://www.postfix.org/postconf.5.html <--- miłej lektury ;)
ODPOWIEDZ