Udało mi się wreszcie rozwiązać moje problemy z Totem-xine oraz X.org. Po prostu usunąłem xorg.conf i działa jak marzenie. Niestety, nie mogę teraz ustawić polskiej klawiatury. Próbowałem poprzez:
W ten sposób można ustawić polską klawiaturę bez edytowania xorg.conf. Przydatne gdy tego pliku nie posiadacie. Swoją drogą gdyby ktoś mógł mi wyjaśnić jakim cudem Xorg działa bez pliku konfiguracyjnego będę wdzięczny.
Rozmawiałem z Kaką @ jabber i zgodnie z Jego sugestią intensywnie szukałem xorg.conf. Mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że nie mam takiego (lub podobnego) pliku na dysku twardy. Nigdzie.
A Xorg działa bardzo dobrze. Lepiej niż z plikiem konfiguracyjnym ponieważ podczas odtwarzania filmów DVD w Totem-xine nic się nie tnie.
Na życzenie mogę wysłać screeny na dowód, że nie zmyślam.
Ale gdzie ta kopia może być? Restartowałem już system, więc jeżeli jest to musi być na dysku.
W /etc/X11 nie ma nic takiego, w katalogu domowym również.
widoczne podczas startu jest generowany automatycznie i trzymany gdzieś w pamięci podręcznej, albo xorg jst tak napisany że w razie braku pliku korzysta z defaultowych ustawień, zresztą jeśli działa to nie ma problemu
Jeden deweloper kiedyś mi powiedział: "Jak działa, nie ruszaj, bo spieprzysz" I tego bym tutaj się trzymał na Twoim miejscu, choć sam często odbiegam od tej zasady, ale to z ciekawości