Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified
Error: unable to open display (null)
nie wiem o co chodzi. Udało mi się też raz świeżo po zmianie sterowników wpisać powyższą komende, i dostałem odpowiedź, że nie mam renderowania. Zainstalowane mam wszystkie z tych pakietów, których mogłoby brakować do przyspieszenia sprzętowego. O co może chodzić?
I czy moge używać beryla na sterach zamknietych? Co zrobić z tym dziwnym błędem? No i jak włączyć rendering?
któreś z tych poleceń będzie wypisywać na konsoli ilość FPS.
jeżeli będziesz miał ponad 1000 i brak akceleracji to znaczy że stery otwarte gryzą się z zamkniętymi - wywal zamknięte stery, a akceleracja powinna się pojawić i ilość fps skoczyć do ok 1800-1900
Witam
Jestem nowym uzytkownikiem dystrybucji Debiana w tej chwili uzywam Lennego i generalnie wszystko bylo ok do momentu kiedy wymusilem po najechaniu prawym klawiszem myszki na ikone beryl-manager uzywanie XGL. Teraz uruchamiajac beryla wiesza mi XY. Odpalajac beryla z konsoli, beryl sie odpala i brak managera ale pokazuje mi ze uzywa xserver-NVIDIA. Moje pytanie jest nastepujace jak zrobic aby odpalajac beryl-managera nie startowal mi z XGL tylko z NVIDIA badz tez AIGLX bo w tych obu przypadkach nie mam problemu. Z Gory dziekuje i pozdrawiam