Witam.
Mam serwer dedykowany, na którym trzymam kilka serwerów gier. Nie jest to żadna firma, serwer nie jest przeciążony w żaden sposób i mam z nim pewien problem. Jak go zrestartuję to nie jest to tak uciążliwe, jednak po pewnym czasie, bardzo zauważalne, następują zawieszenia serwerów, tak na 2-3 sekundy i w miarę upływu czasu od restartu coraz częściej.
Nie jest to raczej wina serwerów gier, bo wszystkie przycinają się w tym samym momencie, więc strzelam, że to jakiś problem z maszyną. Nie mam za bardzo pomysłu z czym może to być problem więc zwracam się tutaj o pomoc.
Po pewnym czasie złapałem w końcu moment, kiedy następują te zawieszenia i zalogowałem się przez ssh, żeby posprawdzać obciążenia w trakcie zawieszenia i mam kolejny objaw. W trakcje gdy zacinało serwery to również zawieszała mi się konsola nawet jak cokolwiek w niej wpisywałem po chwili zawieszenia konsoli wyrzucało mi połączenie z ssh, a serwery się odwieszały.
Co może być nie tak? Z góry dziękuję za pomoc.
Serwer dedykowany - zawieszenia
-
Wyłapałem coś takiego w logach:
Może to o to chodzić?
Kod: Zaznacz cały
Aug 29 21:26:43 host555 kernel: [42212.937296] NETDEV WATCHDOG: eth0: transmit timed out
Aug 29 21:26:43 host555 kernel: [42212.970271] r8169: eth0: link up