Mam następujący problem. Wchodząc na stronę http://livescore.betradar.com/?alias=to ... anguage=pl szare tło tej strony pozostaje na pierwszym planie, tak jakby przebijało się przez wszystkie karty, co uniemożliwia przeglądanie innych stron internetowych. Dokładnie tak samo dzieje się przy oglądaniu YouTube (lecz nie przy wszystkich filmach, nie wiem od czego to zależy). Niestety nie mogę tego pokazać, bo nagrywając ekran, czy robiąc zrzut ekranu wszystko wygląda normalnie.
Oczywiście, wcześniej wszystko działało poprawnie. Dopiero po jakiejś aktualizacji systemu (ciężko powiedzieć, której, gdyż są częste) wystąpił mój problem.
Kod: Zaznacz cały
java -version
java version "1.6.0_26"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_26-b03)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.1-b02, mixed mode)
update-alternatives --config java
There are 2 choices for the alternative java (providing /usr/bin/java).
Wybór Ścieżka Priorytet Status
------------------------------------------------------------
0 /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java 1061 tryb auto
1 /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java 1061 tryb ręczny
* 2 /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java 63 tryb ręczny
Jądro 2.6.32-5-AMD64
GNOME 2.30.2
DEBIAN 6.0.5 (Squeeze)
Grafika - GT 330M
Iceweasel 3.5.16
Próbowałem już odinstalować pakiet openjava oraz javę od firmy Suna. Niestety nie pomogło. Wykonałem polecenie:
aptitude purge ~c
Nie jest to jedna przeglądarka, na której występuje ten problem. Testowałem także operę i chrome (z których nie chcę korzystać).
Pewnie jest to zbyt mało informacji, lecz jestem początkującym użytkownikiem Linuksa i nie mam pojęcia co mogło by się jeszcze przydać. Jakieś logi, czy inne polecenia do wykonania?
Edycja:
Utworzyłem konto nowego użytkownika, na które się zalogowałem i także uruchomiłem powyższą stronę. Niestety na nowym koncie też występuje ten problem.
Proszę o pomoc.