Iceweasel x64 - sama wy

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Lothar

Iceweasel x64 - sama wyłącza się, flash

Post autor: Lothar »

Witam.
Z
ainstalowałem flash ze strony producenta, wydawało się, że wszystko działa ale jednak nie. Na stronach z flashem, po jakimś czasie przeglądarka sama się wyłącza. Przy uruchomieniu z konsoli wyświetla takie błędy:

Kod: Zaznacz cały

(firefox-bin:3824): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_get_qdata: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

(firefox-bin:3824): GLib-GObject-WARNING **: invalid unclassed pointer in cast to `GtkWindow'

(firefox-bin:3824): Gtk-CRITICAL **: gtk_window_get_type_hint: assertion `GTK_IS_WINDOW (window)' failed

(firefox-bin:3824): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_get_qdata: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

(firefox-bin:3824): GLib-GObject-WARNING **: invalid unclassed pointer in cast to `GtkWindow'

(firefox-bin:3824): Gtk-CRITICAL **: gtk_window_get_decorated: assertion `GTK_IS_WINDOW (window)' failed

(firefox-bin:3824): GLib-GObject-WARNING **: invalid unclassed pointer in cast to `GtkWidget'

(firefox-bin:3824): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_get_toplevel: assertion `GTK_IS_WIDGET (widget)' failed

(firefox-bin:4567): Gdk-WARNING **: XID collision, trouble ahead //wiele razy 
Szukałem z pomocą Google jak rozwiązać ten problem, ale znalazłem bardzo mało, gdzie błędy się różniły. Robiłem jeszcze kombinacje z flashem, z repozytorium nonfree według poradnika na forum http://debian.linux.pl/threads/4122-Fla ... asel-AMD64. W wersji nonfree błędy były krótsze, jeden na początku odnośnie jakiejś wtyczki, która była powiązana z adobe readerem w wersji x86, odinstalowałem ją i już się nie pojawiał. Wyświetlało się tylko tyle:

(firefox-bin:4567): Gdk-WARNING **: XID collision, trouble ahead
Informacje o systemie i sprzęcie
  1. Jądro:

Linux Debian 2.6.32-5-amd64 #1 SMP Mon Jan 16 16:22:28 UTC 2012 x86_64 GNU/Linux
  2. System aktualizowany dzisiaj.
  3. Log Xorga w załączniku.
  4. Wersja systemu: 6.0.4

Pozdrawiam i proszę o pomoc
Załączniki

[Rozszerzenie txt zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Masz znowu problem, a ten niedobry moderator czepia się ponownie. Ale jak można nauczyć, że coś jest gorące bez poparzenia?

Czy zapoznałeś się z opisem:
http://debian.linux.pl/threads/12771-Za ... #post81406

Gdzie jakieś informacje o wersji sytemu? Jaka gałąź Debiana i wersja jądra? Jaki jest jego aktualnym stan: zaktualizowany - niezaktualizowany?

Przygotowałeś system do instalacji?
http://debian.linux.pl/threads/13294-Al ... #post84983

Proszę uzupełnić informacje.
Lothar

Post autor: Lothar »

Dodałem informację o systemie.

@offtop
@@fnmirk Poprzedni temat pisałem z telefonu, dlatego tekst "skleił się" w jeden, bez akapitów i odstępów. Nie wiem dlaczego tak się stało, moja Nokia być może nie radzi sobie dobrze z tym forum.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

ODPOWIEDZ