Strona www nie komunikuje si
Strona www nie komunikuje się z bazą danych
Witam.
Mam zainstalowaną stronę internetową (poprawnie skonfigurowany serwer apache i zainstalowany phpmyadmin). Strona internetowa korzysta z bazy danych. W plikach strony znajduje się plik konfiguracyjny, który łączy się z bazą danych na określoną nazwę i hasło, host oraz bazę danych.
Kiedy loguje się do bazy danych poprzez phpmyadmina i sprawdzam bazę danych, z której strona pobiera informacje nie widzę kompletnie żadnych tabel, tak jakby nic w żadnej z baz nie było.
Sprawdzałem, czy może korzysta z jakiegoś innego pliku konfiguracyjnego, jednak się myliłem. Strona posiada tylko jeden plik, dzięki któremu cała strona łączy się z bazą danych. I co najlepsze, poprawnie pobiera poszczególne tabele, gdzie przez phpMyadmina nie widać kompletnie nic. Loguję się używając tych samych danych, które znajdują się w pliku konfiguracyjnym. Co mam w tym przypadku zrobić?
Pozdrawiam.
stunter
Mam zainstalowaną stronę internetową (poprawnie skonfigurowany serwer apache i zainstalowany phpmyadmin). Strona internetowa korzysta z bazy danych. W plikach strony znajduje się plik konfiguracyjny, który łączy się z bazą danych na określoną nazwę i hasło, host oraz bazę danych.
Kiedy loguje się do bazy danych poprzez phpmyadmina i sprawdzam bazę danych, z której strona pobiera informacje nie widzę kompletnie żadnych tabel, tak jakby nic w żadnej z baz nie było.
Sprawdzałem, czy może korzysta z jakiegoś innego pliku konfiguracyjnego, jednak się myliłem. Strona posiada tylko jeden plik, dzięki któremu cała strona łączy się z bazą danych. I co najlepsze, poprawnie pobiera poszczególne tabele, gdzie przez phpMyadmina nie widać kompletnie nic. Loguję się używając tych samych danych, które znajdują się w pliku konfiguracyjnym. Co mam w tym przypadku zrobić?
Pozdrawiam.
stunter
Tylko, że nie mam pojęcia jak się dostać do tego katalogu? Loguje się na konto[/b root poprzez SSH (używam filezillii) i widzę tylko katalog .spamassassin oraz .ssh oraz pliki takie jak: .bash_history, .bash_profile itp.
Logując się normalnie przez FTP mam dostęp do katalogu WWW i tyle. Jak dostać się do tych głównych plików?
Logując się normalnie przez FTP mam dostęp do katalogu WWW i tyle. Jak dostać się do tych głównych plików?
Znaczy się korzystasz z ftp tylko i wyłącznie. Masz dostęp do powłoki przez ssh? W ogóle co to za serwer, bo napisałeś tak jakbyś sam instalował apache2 i phpmyadmina? Jeśli to jakaś współdzielona maszyna, to pewnie ma administratora. Wówczas to on musi sprawdzić konfigurację mysqli i phpMyadmina. Jeżeli jednak robiłeś to sam to dziwi mnie Twoje pytanie.
Zatem to VPS z preinstalowanymi usługami, skoro po wykupieniu już tam mialeś.
Pokaż zawartość:
Pokaż zawartość:
Kod: Zaznacz cały
/etc/apache2/sites-avaiable/defaults
Kod: Zaznacz cały
/var/www/
Niestety nie mam katalogu
Mam tylko:
Ale katalogu tam nie ma.
Tak samo
A tam gdzie znajduje się strona WWW:
Dziękuję, za odpowiedzi.