scanmem prosty skrypt w bashu do zmiany parametrów w grze

Potrzebujesz pomocy z C, C++, perl, python, itp.
meliorus
Beginner

scanmem prosty skrypt w bashu do zmiany parametrów w grze

Post autor: meliorus »

Witam,
Chciałbym aby ktoś mnie poinstruował jak stworzyć skrypt w bashu, aby po wykonaniu jego skrypcik ten dokonał zmian wartość na wyszukanych przeze mnie wcześniej wynikach w programie scanmem.
Chodzi mi tutaj o to, że mam przykładowo gręgdzie 3 wyszukane rzeczy są odpowiedzialne przypuśćmy za ilość pieniędzy w grze i są to wartości: 0xab56e4c5,0x45c3be67,0x346b6c8a i wykonywał set na tych wartościach przypuśćmy 9 milionów czyli "set 0,1,2=0x895440".
Teraz jak z tego spłodzić jakiś prosty skrypt aby to jakoś w miarę sensownie działało?
Pozdrawiam i liczę na pomoc
Awatar użytkownika
Bastian
Member

Post autor: Bastian »

Nie bardzo wiem co mam Ci napisać. Jeżeli tylko scanmem ma inny tryb niz interaktywny (tzn zwraca wyniki powłoce i przyjmuje wartosci jako argumenty) to napisanie takiego skryptu jest łopatologiczne. Otwierasz edytor i piszesz. Jeżeli Twoim postem usiłujesz powiedzieć, że nie znasz basha, to moge polecić dobrą lekturę:

http://mywiki.wooledge.org/BashGuide
meliorus
Beginner

Post autor: meliorus »

Nie o to chodzi. Po prostu nie wiem jak zrobić tak aby nie trzeba było skanować procesu tylko, żeby zmiany zachodziły w tych 3 heksach które już tam kiedyś w przyszłości wyciągnąłem.
ODPOWIEDZ