@mlyczek:
moze troche źle się wyraziłem, ale trochę zaskoczyło mnie proste pytanie które nawet wstydziłbym sie zadac (3 sek. na google-najprostsze zapytanie). Sam miałem dość odpowiedzi typu rtfm ale dzieki temu nauczylem sie szukac zanim zadam pytanie na forum.
do autora: na przyszłość opisuj dokładniej problem (tresci komunikatow bledow, logi)oraz działania przeprowadzone w celu jego likwidacji
Speedtouch 330 i nieneostrada
Zgadzam się, że pytanie było proste i można odpowiedź na nie znaleźć bardzo szybko, ale dawanie odpowiedzi, której treścią jest tylko rtfm wydaje mi się (osobiście) trochę nieuprzejme, dlatego podałem link do wikipedii - może to zasugeruje, że można było tę odpowiedź znaleźć samemu, często zamiast udzielać pełnej odpowiedzi podpowiadam zaglądnięcie na odpowiednią stronę, ale przy linku piszę, która to pozycja w googlestephanek pisze:moze troche źle się wyraziłem, ale trochę zaskoczyło mnie proste pytanie które nawet wstydziłbym sie zadac (3 sek. na google-najprostsze zapytanie). Sam miałem dość odpowiedzi typu rtfm ale dzieki temu nauczylem sie szukac zanim zadam pytanie na forum.

Panowe stephanek i mlyczek nie offtopujcie 
invader4, jak jak pisał już mlyczek - skorzystaj z linku który Ci podał, a jeśli problem nadal będzie się powtarzał i będziesz przekonany że to wina źle wpisanego loginu, to wyślij e-maila/zadzwoń na infolinię twojego dostawcy i spytaj o to jak poprawnie powinien wyglądać login "pod GNU/Linuksem" (czyli jaka jest poprawna forma loginu u twojego dostawcy).

invader4, jak jak pisał już mlyczek - skorzystaj z linku który Ci podał, a jeśli problem nadal będzie się powtarzał i będziesz przekonany że to wina źle wpisanego loginu, to wyślij e-maila/zadzwoń na infolinię twojego dostawcy i spytaj o to jak poprawnie powinien wyglądać login "pod GNU/Linuksem" (czyli jaka jest poprawna forma loginu u twojego dostawcy).