Cześć.
Mam do Was pytanie. Otóż mam dość spore utrapienie z pewnym programem, który rzuca pakietami UDP na danym porcie lub po prostu na protokole UDP. Jest to o tyle uciążliwe, że przy odbierze tylu pakietów po prostu wszystkie usługi siadają i dopóki ta osoba nie wyłączy programu to po prostu totalny zwis. Czy ma ktoś z Was jakiś sposób na to, żeby zablokować nadmierną ilość pakietów UDP na samym protokole i oczywiście na każdym porcie?
Z góry dziękuję za pomoc gdyż to spore utrapienie.
Pozdrawiam, Delavor.
Poprawna konfiguracja IPTables
Trochę tam przeczytałem, ale generalnie wszystkie te przykłady są tylko i wyłącznie pod TCP.
Ja już sporo przykładów próbowałem, także z tego forum jednak żaden nie powstrzymał tego programu. Po prostu chciałbym żeby filtrować ataki wielokrotnie wysłanych wiadomości w bardzo krótkich odstępach czasu UDP (te po samym protokole i te po danym porcie).
Jeżeli chodzi o iptables to jestem zielony, po przeczytaniu wiem jedynie że dobrym rozwiązaniem byłby może limit albo coś, ale jak zastosować do mojego przypadku to nie mam pojęcia.
Ja już sporo przykładów próbowałem, także z tego forum jednak żaden nie powstrzymał tego programu. Po prostu chciałbym żeby filtrować ataki wielokrotnie wysłanych wiadomości w bardzo krótkich odstępach czasu UDP (te po samym protokole i te po danym porcie).
Jeżeli chodzi o iptables to jestem zielony, po przeczytaniu wiem jedynie że dobrym rozwiązaniem byłby może limit albo coś, ale jak zastosować do mojego przypadku to nie mam pojęcia.