Nic nie kopiuj do katalogu domowego użytkownika. Po prostu uruchom program jako użytkownik. Poza tym zawsze możesz poszukać z pomocą Google i znaleźć różne podpowiedzi. Nie opisałeś nawet w jaki sposób instalowałeś jdownloadera. Sposób instalacji także może dać światło na tę sprawę. Spróbuj uruchomić w ten sposób
li java-common 0.40 Base of all
Java packages
li sun-java6-bin 6.26-Osqueezel Sun Java(TM)
Runtime Environment (JRE) 6 (architecture dependent files)
li sun-java6-fonts 6.26-Osqueezel Lucida TrueT
ype fronts (from the Sun JRE) 6 (architecture independent files)
li sun-java6-plugin 6.26-Osqueezel The Java(TM)
Plug-in, Java SE 6
Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia czy ta aplikacja ma tryb tekstowy. Jednak na przyszłość informuj ludzi o takich konkretach jak brak X11. Próbując uruchomić program, automatycznie aktywuje on środowisko javy działającej w X11.
Redhead, chodziło mi o to, że skoro MarcinZet nie widzi różnicy między uruchamianiem programu z poziomu użytkownika a roota, to może mieć duże problemy ze zmianą dostępu do katalogu, po jego przeniesieniu/skopiowaniu. A kopiowanie jest bezcelowe, gdyż przy pierwszym uruchamianiu automatycznie zostaje utworzony ukryty folder programu w katalogu domowym. Chyba, że coś się zmieniło a ja nie jestem na bieżąco.
MarcinZet pisze:Wiem jaka jest różnica pomiędzy zwykłym użytkownikiem a rootem
To przeczytaj uważnie co napisałem i zastanów się czy Twój komentarz jest adekwatny?
MarcinZet pisze:Jak uruchomić program vncserwer?
Pytanie dotyczy innej aplikacji. Otwórz więc nowy temat by nie mieszać.
Wcześniej jednak zapytaj o to wujka Google lub odwiedź stronę domową projektu. Możesz też przeszukać digipedię w poszukiwaniu poradników.