ispCP Omega nieznany b

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
Awatar użytkownika
w3j

ispCP Omega nieznany błąd i kilka innych

Post autor: w3j »

Witam.
Skusiłem się na ispCP Omega i teraz troszkę problemów się w związku z użytkowaniem pojawia, po próbie dodania aliasu pojawił się nieznany błąd w panelu ispCP

Kod: Zaznacz cały

Nazwa ......                     Punkt montowania  ....................... Przekierowanie                     ......Stan             Akcja 
domena.pl....   domena.pl                           .......................................N/D                                         .............Nieznany błąd
I kolejną sprawą, za która nie wiem jak się zabrać to problem z dodawaniem użytkowników.
Dodałem dla testu 10, po dodaniu kolejnego użytkownika, jedenastego, nie da się do niego przejść za pomocą przycisku na dole, do kolejnej podstrony. Pojawia się błąd.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie i jak szukać w takich wypadkach rozwiązania.
Awatar użytkownika
LordRuthwen
Moderator

Post autor: LordRuthwen »

Logi kolego, zawsze szukaj w logach.
Awatar użytkownika
w3j

Kurka siwa kiedy ja się tego nauczę ale za które logi się zabrać?
Awatar użytkownika
w3j

ispCP Omega Error 500

Kolejny problem pojawił się u mnie z icpCP omega i z serwerem, to jakaś lawina mnie dopadła różnorakich problemów, ale do rzeczy.
Podczas takich pub jak instalacja jakiegoś modułu na Joomla wyświetla mi:

[B]Error 500![/B]

/administrator/index.php                 [B]Internal Server Error![/B]

Kolejna sprawa, to gdy próbuję importować bazę danych MySQL pojawia się to samo:

[B]Error 500![/B]

/pma/import.php                 [B]Internal Server Error![/B]

Wracając do bazy danych i jej importu to ten błąd pojawia się, gdy chcę importować bazę, którą eksportowałem sam, z tego samego serwera. Jeżeli użyję bazę danych z kopii zapasowej icpCP Omega z jego katalogu to wszystko jest w porządku.

/var/log/apache2/error.log
GNU nano 2.2.4 File: error.log

[Sun Jul 10 12:15:50 2011] [notice] Apache/2.2.16 (Debian) configured -- resuming normal operations
[Sun Jul 10 12:22:17 2011] [notice] caught SIGTERM, shutting down
ODPOWIEDZ