Witam serdecznie.
Jestem administratorem www.xxxxxxxxxx
Jestem także autorem modyfikacji Backtracka 4 -v4. Jestem teraz w fazie tworzenia 5 modyfikacji. W tej wersji chciałbym całkowicie wykluczyć obce języki, ponieważ dystrybucja oparta jest na Debianie, mam pytanie.
Które katalogi odpowiadają za języki dystrybucji włącznie z klawiaturą. Chciałbym aby następna modyfikacja była całkowicie po polsku. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
[+] Backtrack, które katalogi odpowiadaj
-
Po co kadu i odtwarzanie rmvb w dystrybucji przeznaczonej z założenia do innych celów niż używanie jak desktop? Oczekiwałbym raczej ułatwienie zadań do których to coś ma być przeznaczone, np dodanie programu/skryptu który całą procedurę "odzyskiwania hasła sieci" (umówmy się: testujemy własną sieć) przeprowadzi automatycznie. Klikasz raz i czekasz na rezultat. Wtedy bym powiedział że modyfikacje są przydatne i fajne.
Zamiast tego dodajesz tam kadu i tlen i chwalisz się odtwarzaniem rmvb - po co to? Całkowity bezsens.
Zamiast tego dodajesz tam kadu i tlen i chwalisz się odtwarzaniem rmvb - po co to? Całkowity bezsens.
-
Ja bym się zainteresował w takim przypadku pakietem:
Najpierw wybierasz domyślny język (pl_PL.UTF-8) za pomocą:
Następnie instalujesz localepurge.
Podczas instalacji potwierdzasz który język jest domyślny dla systemu,
Po zakończeniu konfigurowania pakietu pozostałe języki zostaną trwale usunięte z systemu.
Dzięki temu uzyskasz monolingualistyczny system operacyjny.
Kod: Zaznacz cały
localepurge
su
dpkg-reconfigure locales
apt-get install localepurge
Po zakończeniu konfigurowania pakietu pozostałe języki zostaną trwale usunięte z systemu.
Dzięki temu uzyskasz monolingualistyczny system operacyjny.
-