Mam taką konfiguracje na serwerze, że każdy użytkownik może mieć ileś tam vhostów. Vhost prowadzi do katalogu /home/użytkownik/sites/example.com/
Każdy użytkownik ma konto, które tworzy mu proftpd do /home/użytkownik. Chciałbym teraz żeby każdy vhost miał konto ftp do swojego katalogu czyli /home/użytkownik/sites/example.com/. Znacie może jakąś konfigurację która stworzy mi automatycznie konto ftp do każdego nowego katalogu vhosta /home/użytkownik/sites/example.com/ czy muszę dodawać ręcznie użytkowników za każdym razem?
konto ftp dla vhosta
- sponsoriada
- Beginner
Chciałem się dopisać do tego tematu.
U mnie jest tak, że posiadam jednego ftpa w zależności od użytkownika przekierowuje do katalogów domowych. Znajduje się pod adresem:
Teraz chciałem skonfigurować drugiego ftpa jako wirtualny, który będzie dostępny dla określonych osób i ma się znajdować pod adresem:
Skonfigurowałem wirtualnego, ale niestety jak go włączę to wycina mi domena.pl. Jak mogę to rozdzielić?
U mnie jest tak, że posiadam jednego ftpa w zależności od użytkownika przekierowuje do katalogów domowych. Znajduje się pod adresem:
Kod: Zaznacz cały
domena.pl
Kod: Zaznacz cały
pliki.domena.pl