Rootnode, konto shellowe na Debianie

Wszystko Off Topic
ahes

Rootnode, konto shellowe na Debianie

Post autor: ahes »

Witam,

Spiesze z informacja, ze wystartowal projekt Rootnode, oczywiście oparty na dystrybucji Debian. Ponizej zamieszczam oficjalnego newsa. Zapraszam na strone http://rootnode.pl
Pewnego dnia czteroosobowa grupa administratorów wyszła z inicjatywą organizacji tanich kont shellowych na łączu 100 Mbit. Shelli, które będą pozbawione limitów transferu, a użytkownicy będą posiadać dostęp do wielu przydatnych narzędzi. I wiecie co? Udało się.

Propozycja okazała się trafiona i zebraliśmy 100 pierwszych użytkowników, którzy postanowili nam zaufać i dzięki którym sfinansowaliśmy pierwsze działania. Dzisiaj, jako stowarzyszenie zwykłe Rootnode oferuje konta w cenie 144 PLN za rok, dostęp do kompilatora, quote 5 GB, usługi pocztowe, WWW, DNS, torrent, nieograniczoną ilość baz danych etc.

Serwer to nowa maszyna dwuprocesorowa, posiadająca 4 GB pamięci RAM i dyski w systemie RAID10. Podpisaliśmy korzystną umowę z amsterdamskim datacentre, dzięki czemu jesteśmy w stanie udźwignąć koszty tak dużego łącza. A dla osób z wysokim pingiem (powyżej 150 ms) oferujemy transporty przez polskie serwery w celu polepszenia jakości zdalnej pracy.

Gdzie haczyk? Nigdzie. Rootnode jest organizacją non-profit utworzoną przez ludzi związanych z Nocą Linuksożerców -- administratorów i programistów. Pomaga nam także wiele osób, za co serdecznie dziękujemy.

Więcej informacji na temat usług, serwerowni i maszyny znajdziesz na stronie rootnode.pl. Ilość kont jest mocno ograniczona, a o założeniu decyduje kolejność zgłoszeń.

Zapraszamy!
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

no fajnie, tylko jak by nie to że jestem spłukany i nie mam nawet tych 144zł na rok... ;)

btw. gratuluję pomysłu i realizacji ;)
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Heh, oferta naprawdę ciekawa, ale właśnie ta kasa... Gdyby to było miesięcznie to pewnie bym już tam miał konto - ale od razu za rok zapłacić to nie na rękę mi, a szkoda...

Niemniej jednak, sam pomysł bardzo dobry :)

Pozdrawiam.
thalcave
Junior Member

Post autor: thalcave »

Pomysł genialny, ponieważ moja pani skarży się na pocztę, a wyczytałem, że można założyc za te 144zl rocznie

Kod: Zaznacz cały

kilkadziesiąt kont pocztowych i baz danych - w zależności od indywidualnych potrzeb.
to da się namówić ale ciut później :mrgreen:
ODPOWIEDZ