Witam.
Dzisiaj zakupiłem VPS-a:
[INDENT]1,5 GHz procesor
512MB ramu[/INDENT]
Chcę go skonfigurować aby była na nim strona internetowa i serwer gry counter-strike. Problem jest w tym, że nie mam pojęcia jak właśnie skonfigurować.
Teraz pytanie. Czy mógłby ktoś stworzyć jakiś poradnik bądź podać link do istniejącego (którego nigdzie nie znalazłem) opisującego cały etap konfiguracji. Tylko żeby był napisany jak dla idioty (bez obrazy dla nikogo) bo ja nic na ten temat nie wiem, a chciałbym się nauczyć.
Zapomniałem dodać, system to Debian Lenny 5 64 bit.
Konfiguracja od A do Z serwera gry counter-strike
Dziękuję bardzo. Mam pytanie, tam jest z 12 części i tą co przedstawiłeś to podstawa, jeśli wykonam te czynności to mogę uruchamiać forum i serwer? Czy muszę korzystać z np. części 2 itp. Jeśli tak, to proszę uprzejmie o podanie linków również do tych ważnych części poradnika.
Widzę, że jednak trzeba raczej wszystkie części, ale mam pytanie, czy jeśli jest jakieś polecenia apt-get to nie uległa ona zmianie przez 3 lata? Tzn. pakiet jaki chcemy pobrać, czy będzie najnowszy?
Widzę, że jednak trzeba raczej wszystkie części, ale mam pytanie, czy jeśli jest jakieś polecenia apt-get to nie uległa ona zmianie przez 3 lata? Tzn. pakiet jaki chcemy pobrać, czy będzie najnowszy?
Polecam stronę http://hlds.pl/ na której można znaleźć wiele informacji na ten temat.