2 rutery jeden tylko jako modem
Z tym dzwonieniem to nie za bardzo rozumiem, jak Ci to mają włączyć. No chyba że dają dodatkowy router i sami to ustawiają. Z tego co się orientuję to tutaj dostawca przy podpisaniu umowy jak ktoś sobie zażyczy to daje router oczywiście za odpowiednią opłatą i jest on już ustawiony i nie ma do niego dostępu a na nim na nalepce są podane nazwa i klucz wpa żeby móc się połączyć z siecią wifi
Ruter jest już skonfigurowany w most i np. testowo podpiąłem przez ethernet do niego laptopa, ustawiłem w laptopie stałe zewnętrzne ip, bramę i maskę od providera i mam internet. Tak więc uda się podpinając drugi modem. Co do wifi to nie dostałem żadnych haseł, zresztą kontrolka się nie świeci więc jest wyłączona. Co do zdalnego włączenia wifi to moja dywagacja tylko, bo nie wiem czy te modemorutery pod kablówki mają taka możliwość, wydaje się, że tak i sam modemoruter jest w innej podsieci i isp ma do niego dostęp (instrukcja to sugeruje).
Tak więc, ips może zapewne mi wifi włączyć. Poza tym jak blokują dostęp do ustawień rutera (192.168.0.1)? Muszą na tej samej zasadzie.
Tak więc, ips może zapewne mi wifi włączyć. Poza tym jak blokują dostęp do ustawień rutera (192.168.0.1)? Muszą na tej samej zasadzie.