Brak dźwi
Brak dźwięku i wyłączająca się gra po naciśnięciu przycisku - Ubuntu 10.10
Witam.
Zainstalowałem sobie grę, America's Army 2.5. Z początku problem był taki, że rozdzielczość domyślna to była 800x600 i mój monitor jej nie obsługiwał, wiec zmieniłem ją ręcznie na 1280x1024. Dobra, gra już jest. Problemem teraz jest to, że po wciśnięciu klawisz odpowiedzialnego za czynność 'USE' gra wyłącza się, normalnie, bez żadnych błędów. Gdyby tego było mało nie ma jeszcze dźwięku. Mam nadzieję, że będzie ktoś potrafił mi pomóc, z góry dziękuję.
P.S. Ubuntu 10.10, sterowniki Nvidii, na wersji starszej i nowszej ten sam efekt.
Pozdrawiam
Zainstalowałem sobie grę, America's Army 2.5. Z początku problem był taki, że rozdzielczość domyślna to była 800x600 i mój monitor jej nie obsługiwał, wiec zmieniłem ją ręcznie na 1280x1024. Dobra, gra już jest. Problemem teraz jest to, że po wciśnięciu klawisz odpowiedzialnego za czynność 'USE' gra wyłącza się, normalnie, bez żadnych błędów. Gdyby tego było mało nie ma jeszcze dźwięku. Mam nadzieję, że będzie ktoś potrafił mi pomóc, z góry dziękuję.
P.S. Ubuntu 10.10, sterowniki Nvidii, na wersji starszej i nowszej ten sam efekt.
Pozdrawiam
Już patrzyłem, na forum Ubuntu mi nikt nie powiedział a na forum America's Army nikt nie potrafił.
Konsola:
A tutaj log z gry:
Log
Konsola:
Kod: Zaznacz cały
bartek@ubuntu:~$ armyops
Cheat protection disabled
open /dev/[sound/]dsp: No such file or directory
Defaulting to false
Signal: SIGSEGV [segmentation fault]
Aborting.
Crash information will be saved to your logfile.
bartek@ubuntu:~$
Log
Co do dźwięku spróbuj:
A z tym ,,USE'' to jaki masz sprzęt?
modprobe snd_pcm_oss
modprobe snd_mixer_oss
root@ubuntu:/home/bartek# modprobe snd_pcm_oss
FATAL: Module snd_pcm_oss not found.
root@ubuntu:/home/bartek# modprobe snd_mixer_oss
FATAL: Module snd_mixer_oss not found.
root@ubuntu:/home/bartek#
Co do dźwięku to AA jest na openalu wiec zainstaluj pakiety libopenal1, alsoft-conf.
Potem wykonaj konfiguracje poleceniem jako zwykły użytkowniki dodaj tam alse czy co tam masz.
Co do grafiki, zainstaluj sterownik nVidia z repozytorium.
Potem wykonaj konfiguracje poleceniem jako zwykły użytkownik
alsoft-conf
Co do grafiki, zainstaluj sterownik nVidia z repozytorium.