Zupełnie przypadkowo odkryłem że mój komputer ma nagrywarkę z obsługą technologi LightScribe. Zainstalowałem odpowiednie paczki deb. Wszystko działa dobrze. Jest tylko jeden mały problem.
Aplikację mogę tylko uruchomić z konsoli wpisując 4L-gui. Co mogę zrobić żeby aplikacja znalazła się w miejscu dla mnie łatwiejszym do uruchomienia.
Takich aplikacji już mi się kilka zebrało i z doświadczenia wiem, że za jakiś czas nie będę miał pojęcia co mam w konsoli wpisać żeby ją uruchomić.
Gdyby aplikacja się zameldowała w sekcji np. obrazy i grafika lub podobnie pewno szybciej bym ją kojarzył z funkcją do jakiej jest przeznaczona.
4L-gui nic mi nie mówi i przez miesiąc jej nieużywania odparuje z głowy skutecznie
Jeżeli można to zrobić to proszę o pomoc i radę. Pewno nie istotne ale mam Debiana Lenny, ciągle aktualizowanego.
Jurek
[+] LightScribe - aplikacja nie jest widoczna w systemie
Dziękuję bardzo aplikacja się dobrze zainstalowała. Już pewne modyfikacje w menu zrobiłem. Jednak tego LightScribe "4L-gui nigdzie nie widać żeby się mógł modyfikacji poddać.
Z konsoli wyczytałem, że siedzi sobie w katalogu "etc" i rzeczywiście tam jest tylko nie wiem jak spowodować żeby się w tym "modyfikatorze znalazł".
Jurek
Z konsoli wyczytałem, że siedzi sobie w katalogu "etc" i rzeczywiście tam jest tylko nie wiem jak spowodować żeby się w tym "modyfikatorze znalazł".
Jurek
Rozumiem, że obecnie uruchamiasz go wpisując w konsoli jako użytkownik
Więc po uruchomieniu
klikasz:
i wpisujesz jako Polecenie: 4L-gui oraz jako Nazwa: np.
lub jak tam sobie chcesz i tyle.
Kod: Zaznacz cały
4l-gui
Kod: Zaznacz cały
alacarteKod: Zaznacz cały
Nowy elementKod: Zaznacz cały
LightScribeZrobione, właśnie o to mi chodziło. Proste jak się wie. A jak bardo ułatwia życie.
Pierwsza płytka już ładnym obrazkiem ozdobiona.
Szkoda, że dostała mi się płytka z zielonym tłem myślę, że cały obrazek lepiej by wyglądał na jasnym żółtym, czy białym muszę sprawdzić czy takie są.
Jeszcze raz dziękuję.
Pierwsza płytka już ładnym obrazkiem ozdobiona.
Szkoda, że dostała mi się płytka z zielonym tłem myślę, że cały obrazek lepiej by wyglądał na jasnym żółtym, czy białym muszę sprawdzić czy takie są.
Jeszcze raz dziękuję.