instalacja KDE

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Zainstaluj kde ponownie.
sim86

Post autor: sim86 »

czyli co mam wpisać ??
Kaka'
Senior Member

Wywal ~/.kde, a jak nie pomoże to wywal samo KDE, a potem je ponownie zainstaluj. (Nie wiesz jak? Przeszukaj forum ;) .
sim86

remove kde* czoś takiego kojaże :/ nie wiem czy to o to chodzi :/ a później zaś apt-get install kde ??? pliss :) )
Kaka'
Senior Member

sim86 pisze:pliss :) )
:arrow: http://rtfm.killfile.pl/
:arrow: http://debian.linux.org.pl/zrobione/ref ... e-big.html
:arrow: http://kaka92.wordpress.com/poradnik-debiana/

Widzisz? Jak łatwo znaleźć przydatne rzeczy ]aptitude purge kde[/code]

i

Kod: Zaznacz cały

aptitude install kde
wiaderko

Post autor: wiaderko »

aptitude remove kde
i

aptitude install kde kde-i18n-pl
pakiet kde-i18n-pl to nasz polski jezyk w kde :) a osobiscie zamiast kde polecam kde-core ;)
sim86

sorki że pytam ale coś przeczytałem o menagerze okienek czy to bedzie mi potrzebne ?? :)
Kaka'
Senior Member

tak
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

sim86 pisze:obraz sie sam podzielił na 4 ćwiartki lewa górna to biała część z napisami z konsolo "admin@debian itd" a pozostałe to tabeta i kursor z myszki i tyle :/
czyli wszystko gra :) masz poprawnie zainstalowanego xservera i do tego jeszcze Ci działa. Bo to co widzisz (te ćwiartki jak to nazywasz) to jest właśnie surowy xserver. Teraz potrzebujesz menedżera okienek, albo środowisko graficzne (tym środowiskiem jest KDE), więc tak jak już przedmówcy podali odinstaluje to kde i zainstaluj na nowo.

Poza tym poczytaj te linki, które podał Kaka', pozwolą one uniknąć Ci wielu nieprzyjemności, a i więcej problemów będziesz w stanie rozwiązać sam. Polecam też wpisanie w google takich słów jak środowisko graficzne, xserver i inne z linuksem. Jest masa stron, które wyjaśniają co jest czym i jak się podstawowe rzeczy robi. (BTW. Kaka' ma w podpisie link do poradnika dla początkujących - to jest to, gdzie znajdziesz odpowiedzi na wiele Twoich pytań i na prawdę polecam Ci to przeczytać)
sim86

dziękuje bardzo śmigam już na linuxie i mam zamiar że mnie nie zrazi za szybko :) ) jest tylko jeden problem :/ niekiedy okna mi pływają musze poszukać nowego sterownika?? jakiego menadżera okien poleciacie ? ja zainstaowałem fluxbox ?? jakbym chcaił zainstalować to jak mam to odinstalować ??
ODPOWIEDZ