Witam.
Prowadzę własne forum, do tej pory korzystałem z ugu, ale trochę mi nie odpowiada. Z racji, że posiadam własny serwer WWW chciałem forum przenieść właśnie tam.
Skopiowałem bazę danych i pliki skryptu do katalogu public_html. Niby wszystko jest dobrze, ale gdy klikam na jakiś dział bądź temat od razu dostaję:
Chciałbym teraz zapytać jak uruchomić .htaccess w katalogu public_html. Próbowałem według Tego opisu ale nic to nie dało. Meczę się z tym już tydzień, mam nadzieję, że ktoś będzie mógł mi pomóc, z góry dziękuję i pozdrawiam.
<IfModule mod_userdir.c>
UserDir public_html
UserDir disabled root
<Directory /home/*/public_html>
AllowOverride FileInfo AuthConfig Limit Indexes
Options MultiViews Indexes SymLinksIfOwnerMatch IncludesNoExec
<Limit GET POST OPTIONS>
Order allow,deny
Allow from all
</Limit>
<LimitExcept GET POST OPTIONS>
Order deny,allow
Deny from all
</LimitExcept>
</Directory>
</IfModule>
Jestem nowym uzytkownikiem Linuksa, przepraszam za moją "niekompetencję" ale jak już wspomniałe, dopeiro zaczynam. Mam nadzieje, że nie denerwują Was moje "oczywiste" pytania .
#
# Uncomment the statement below if you want to make use of
# HTTP authentication and it does not already work.
# This could be required if you are for example using PHP via Apache CGI.
#
#<IfModule mod_rewrite.c>
#RewriteEngine on
#RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L]
#</IfModule>
<Files "config.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>
<Files "common.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>
RewriteEngine on
Rewriterule ^(.+)-f([0-9]*).html-(.+)$ ./viewforum.php?f=$2&$3
Rewriterule ^(.+)-(t|p)([0-9]*).html-(.+)$ ./viewtopic.php?$2=$3&$4
Rewriterule ^(.+)-f([0-9]*)s([0-9]*).html-(.+)$ ./viewforum.php?f=$2&start=$3&$4
Rewriterule ^(.+)-(t|p)([0-9]*)s([0-9]*).html-(.+)$ ./viewtopic.php?$2=$3&start=$4&$5
Rewriterule ^(.+)-f([0-9]*).html$ ./viewforum.php?f=$2&$3
Rewriterule ^(.+)-(t|p)([0-9]*).html$ ./viewtopic.php?$2=$3&$4
Rewriterule ^(.+)-f([0-9]*)s([0-9]*).html$ ./viewforum.php?f=$2&start=$3&$4
Rewriterule ^(.+)-(t|p)([0-9]*)s([0-9]*).html$ ./viewtopic.php?$2=$3&start=$4&$5
A ten log to nie jest ten, który podałem wyżej (/var/log/apache2/error.log)? Jeśli nie, to gdzie mam go szukać?
P.S. Wkleiłem te same pliki wraz do katalogu w /var/www/twojpc/ i tam wszystko jest poprawnie, ale zależy mi na tym aby .htaccess działał w katalogu domowym użytkownika.