Jakie

Pomoc dotycząca instalacji systemu
cwaniakarol

Jakie środowisko - K7S5A

Post autor: cwaniakarol »

Witam.
Proszę o porady, jakie środowisko mam wybrać, aby najsprawniej działało mi na mojej dość starej płycie K7S5A. Do tej pory używałem Linuksa Minta, ale teraz chcę przejść na coś konkretniejszego no i wybrałem Debiana.
[INDENT]RAM: 768
Karta: G-Force 2. [/INDENT]
Wiem, że nie ma się czym chwalić, ale na razie tylko na tym mogę pracować. Z góry dziękuję.

I jeszcze jedno pytanie, które na pewno wielokrotnie było na forum poruszane, jakim sposobem najlepiej zainstalować Linuksa.
Załączniki
ecs3.gif
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Poszukaj odpowiedzi w dziale dla początkujących i w ,,Debian Reference'', znajdziesz wszystko co jest niezbędne.
mariuszd

Post autor: mariuszd »

Polecam debiana z menedżerem okien fluxbox. Taka konfiguracja będzie dobrze pracować na słabym sprzęcie.
Z tym, że jeśli nie znasz dobrze linuksa i szybko się zniechęcasz to nie poradzisz sobie z instalacją takiej konfiguracji.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

lxde,xfce, fluxbox
cwaniakarol

Post autor: cwaniakarol »

Na Mincie miałem lxde. Nie narzekam, bo działało mi szybko, ale miało tez pewne wady. Teraz zainstalowałem xfce i jestem zadowolony. Polecam to środowisko na słabsze komputery bo można je do siebie dostosować i nie obciąża za bardzo komputera.
ODPOWIEDZ