Msql, phpmyadmin - brak dost

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
oxygenn

Msql, phpmyadmin - brak dostępu do tworzenia i edycji bazy

Post autor: oxygenn »

Przez przypadek czy głupotę skasowałem w bazie, bazę o nazwie:

Kod: Zaznacz cały

[B],[/B]mysql
loguje się normalnie lecz nie mam dostępu do tworzenia czy edycji tabel.

Na wszystkie operacje w bazie danych odpowiada:

Kod: Zaznacz cały

DBI connect failed : Access denied for user 'root'@'localhost' to database 'mysql'

Próbowałem odinstalować msql i phpmyadmina, potem zainstalować lecz w bazie struktura tabel jest taka jak była.
Przedstawiam zrzut ekranu:

http://i54.tinypic.com/o76ro1.png
Pacek
Beginner

Post autor: Pacek »

oxygenn

Post autor: oxygenn »

Nie rozwiązałem problemu ale wiem jak to się stało instalując ispcp. Zbytnio namieszał w systemie bazy, przestawił uprawnienia i popsuł serwer apache2 tak, że php nie działało,
Przeinstalowałem system i zainstalowałem ispconfig3, choć długo trwała kompilacja pakietów potrzebnych do instalacji ale instalowany ispconfig3 nie uszkadzał pakietów wyżej wspomnianych.

Ogólnie wypróbowałem instalacji darmowych paneli takich jak: Vhcs - strony dokumentacji czt wsparcia technicznego już nie ma, albo strona w budowie (wiki). Więc, odpadł po zainstalowaniu, nie przypadł do mi gustu ze względu, że jakoś próbowałem go spolszczyć samemu ale się nie dało.
[INDENT]ispcp - tak jak napisałem wyżej.
Ehcp choć łatwo się instaluje dla początkujących, sam sobie uzupełnia pakiety, to jako panel się sypie sam z siebie.[/INDENT]
Awatar użytkownika
Bastian
Member

Post autor: Bastian »

oxygenn, przeczytaj co napisałeś i przetłumacz dla Nas na język polski. I jaki to ma związek z twoim problemem...?
Pacek
Beginner

Post autor: Pacek »

Kurde nie wiedziałem, że ludzie na dopalaczach piszą na tym forum hehehe ;) Nic nie kumam, więc musi to być mocny stuff :)
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Odświeżenie tematu.
ODPOWIEDZ