Przenoszenie systemu na inny serwer

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
Van Pytel
Beginner

Post autor: Van Pytel »

markossx a jak można to obejść bo szczerze wolałbym Windows XP niż Windows serwer. Windows XP jest trochę lżejsze (tak mi się wydaje).
Ja chciałbym minimum 2 konta z vnc.
Awatar użytkownika
markossx
Beginner

Post autor: markossx »

Podeślij swojego maila do mnie na PM to podrzucę Ci rozwiązanie, pzdr.
Awatar użytkownika
sector
Beginner

Post autor: sector »

markossx pisze:Znany jest sposób na obejście tej niedogodności, więc jak ktoś nie ma pewności to niech nie wprowadza innych w błąd...
Znany jest, ale nie jest do końca legalny bo musisz podmienić plik DLL, więc nie mów mi, że nie wiem, bo wiem, tylko nie mam zamiaru zachęcać do "piractwa".
Awatar użytkownika
markossx
Beginner

Trzeba było zaznaczyć w swojej wypowiedzi ten fakt a nie pisać jednoznacznie - dlatego zwróciłem uwagę.
Pacek
Beginner

Post autor: Pacek »

No tylko po co mówić o czymś co jest ewidentnym łamaniem praw licencyjnych i co nigdy nie wykorzysta się w normalnym środowisku (przynajmniej nie powinno się tego robić). Wydaje mi się, że ta dyskusja zeszła do podziemia i nie dotyczy realnego rozwiązania a półśrodków, które nie powinny nigdy być wykorzystane. Realne rozwiązanie to serwer terminali i Windows Server koniec kropka.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

markossx, jeżeli wypowiedź nie nadaje się do opublikowania na forum (np. naruszanie licencji itp.) to nie wspominamy o tym. Forum nie pośredniczy w takich rozwiązaniach.
Awatar użytkownika
markossx
Beginner

W porządku, wyluzujcie.
Van Pytel
Beginner

Post autor: Van Pytel »

Ok, a oprócz windows serwer żadny windows nie ma takowej opcji? NP: windows 7.
Pacek
Beginner

Post autor: Pacek »

Ok, a oprócz windows serwer żadny windows nie ma takowej opcji? NP: windows 7.
Żaden. Windows XP/Vista/7 to są systemy desktopowe i nie mają opcji dedykowanych na serwer takich jak obsługa kilku sesji terminalowych. Tak więc pozostaje tylko Windows Server. W Windows 7 w porównaniu do Windows XP została zwiększona ilość polączeń SMB do bodajże 20. Windows XP Pro mógł mieć maksymalnie 10 a Home 5 takich połączeń.
ODPOWIEDZ