instalacja sterowników karty wifi bez dost

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
koooll

instalacja sterowników karty wifi bez dostępu do internetu

Post autor: koooll »

Witam.
Jestem nowym użytkownikiem forum jak i Debiana więc proszę o wyrozumiałość. Mam problem z zainstalowaniem sterowników karty WIFI. Po wpisaniu polecenia:

Kod: Zaznacz cały

lspci
uzyskuję wynik:

40:00.0 Ethernet controler: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5751 Gigabit Ethernet PCI Express (rev 01)
W Ubuntu udało mi się to zrobić gdyż jest tam możliwość zainstalowania po przez plik .inf.
Nie mam dostępu do internetu na komputerze z Debianem, proszę o dokładny opis jak to zrobić.
Z góry dziękuję.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

koooll

Post autor: koooll »

odswieże troche temat brakowało mi czasu a teraz chcem wrócić do Debiana więc jeszcze raz proszę o pomoc :) to informacje które powinny pomóc.

Linux debian 2.6.32-5-686 #1 SMP Wed Jan 12 04:01:41 UTC 2011 i686 GNU/Linux

i386

02:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 01)
    Subsystem: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
    Kernel driver in use: ath5k
0a:07.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
próbowałem juz na parę sposobów między innymi: http://ubuntuforums.org/archive/index.p ... 80170.html i http://sourceforge.net/projects/acerhkgui/ lecz niestety nie udało mi sie tego zrobć.
w laptopie mam polączenie po kablu do internetu
z góry dziękuję :)

Edit

Udało mi się wgrać AcerHK GUI i pakiet acerhk-source_0.5.35-3_all ale dalej po odpaleniu AcerHK GUI nie może znaleść acerhk.ko

The AcerHK module was not found. 

Checking for plugin (acerhk.ko).
If not found, will attempt to compile source 
and install.

Then it will try to run 'modprobe' to load driver.

Your sudo password will be required.
próbuję znaleść nowy acerhk ale nie moge pomóżcie

edit

po wpisaniu komend:

sudo modprode acer-wmi
jak zrobić aby działało bez tej komendy?
ODPOWIEDZ