Asystent ustawie

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
beel
Beginner

Asystent ustawień środowiska

Post autor: beel »

Przeleciałem szybko przez Asystenta ustawień środowiska nie skupiając sie na jego opcjach tylko klikajac next, next, next i zakończ. Noi jeszcze postepowalem dodajac czcionki wedle tego click , lecz nie zmienialem nic tylko je dodalem.

A w efekcie juz nie wiem po czym z wyzej wymienionych moj pulpit ulegl zmianie, tzn pasek sie powiekszył oraz ikony. Z paskiem nie problem go zmniejszyc a ikony jak ?

Swoja droga to watpie aby to stalo sie poprzez samo dodanie czcionek, a wiec ten asystent..
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

Centrum sterowania > wygląd i motywy > ikony > zaawansowane > rozmiar
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Czcionki microsoftu są w repo. A co do asystenta to:

Menu KDE --> Ustawienia --> Asystent ustawień środowiska
beel
Beginner

darkwater pisze:Centrum sterowania > wygląd i motywy > ikony > zaawansowane > rozmiar
Pomogło, a asystent to dla mnie jest narzędziem zbędnym (czytaj. beznadziejnym).
Kaka pisze:Czcionki microsoftu są w repo.
aptitude-get install msttcorefonts ?
Kaka'
Senior Member

beel pisze:aptitude-get install msttcorefonts ?
Nie. Poczytaj najpierw co to aptitude i apt-get: http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=1670

Kod: Zaznacz cały

aptitude install msttcorefonts
el_carles
Junior Member

Post autor: el_carles »

Kod: Zaznacz cały

# aptitude install msttcorefonts
się zgadza :)
beel
Beginner

Kaka' pisze:Nie. Poczytaj najpierw co to aptitude i apt-get: http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=1670
W HowTo nie podałeś przykładu jak używać aptitude w przeciwieństwie do apt. Wiem mam podręcznik mana oraz linki tam u dołu, ale jak się odważyłeś napisać to HowTo fajnie byłoby jakby tam takowy przykład się znalazł. Nie czepiam się... to tylko moja uwaga. Bo skoro podajesz przykład użycia jednego to dlaczego drugiego nie ?

pzdr
Kaka'
Senior Member

beel pisze:W HowTo nie podałeś przykładu jak używać aptitude w przeciwieństwie do apt. Wiem mam podręcznik mana oraz linki tam u dołu, ale jak się odważyłeś napisać to HowTo fajnie byłoby jakby tam takowy przykład się znalazł. Nie czepiam się... to tylko moja uwaga. Bo skoro podajesz przykład użycia jednego to dlaczego drugiego nie ?
Pewnie masz tu rację, trzeba by tam coś dopisać... ;)
ODPOWIEDZ